By

Soms komen we zo’n mooie, bijzondere keuken tegen op het internet… die moet even gedeeld worden. Zo ook deze van studio KHBT die een interview gaf aan het magazine Dezeen. Een keuken die doorloopt tot in de badkamer.

Fotografie: Johannes Marburg 

De donkere trap van walnotenhout loopt door als werkblad voor de keuken en aan de andere kant loopt het hout door in de badkamer. Dit bijzondere ontwerp is te vinden in een gerenoveerde woning in Mayfair, in Londen.

Door het hout als een streep door de woning te leggen, wordt het splitlevel design van de woning benadrukt.

“The existing flat already had a stair running from one room to the other due to head height restrictions at the main public staircase. The former design tried to hide this stair, but we saw it as the defining element of the flat which should be celebrated.”

– Karsten Huneck, mede-eigenaar van KHBT

Over het gebruik van walnoot zegt Huneck: “We wilden een kostbaar element maken en hebben daarvoor een houtsoort gebruikt die traditioneel veelvuldig te vinden is in luxe appartementen in de omgeving van Mayfair.”

De slaapkamerkast is ook heel vernuftig vormgegeven. De kastenwand lijkt doorlopend, maar niets is minder waar. Achter twee panelen schuilt de doorgang naar een andere kamer.

Gerelateerde berichten

Vanaf 2018 is het niet meer verplicht om nieuwbouwhuizen aan te sluiten op het aardgasnet. Steeds...

Bij deze keuken moet de ontwerper hebben gedacht; ‘als ik het dan toch doe, dan doe ik het...

In de keuken van de Franse patissier Anne-Sophie Rischard prijkt een aanrechtblad gemaakt van...