By

Veel interieur designers halen de inspiratie uit de natuur. Zo ook de Française Charlotte Raynaud, afkomstig uit Aix-en-Provence. Met HI-MACS Crystal Beige creëerde ze een bijzondere keuken in de vorm van een rots.

Le Baou HI-MACS Charlotte Raynaud Het hart van deze keuken is het kookeiland Le Baou, wat in de Provence ‘rots’ betekent. Dit onderdeel lijkt uit één blok HI-MACS te zijn gehakt, maar niets is minder waar.

Naadloos

Voor dit ontwerp zijn platen HI-MACS met grote precisie op maat gesneden, zodat ze precies op elkaar aansluiten en de bijzondere vorm van het kookeiland naadloos lijkt te zijn.

Discretie

Dit ontwerp vormt een fraai contrast met de houten kastenwand. Beide onderdelen, zowel de wand als het kookeiland, zijn zeer strak uitgevoerd en laten weinig apparatuur zien. Het blok bevat echter een discreet weggewerkte inductiekookplaat, spoelbak en vaatwasser. Er zijn geen handvaten zichtbaar, voor het openen en sluiten van de kastfronten is een elektronisch systeem gebruikt. De overige noodzakelijke apparaten, zoals de oven en koffieautomaat, zijn achter de immense deuren van de kastenwand te vinden.

Le Baou HI-MACS Charlotte Raynaud

Design: Charlotte Raynaud

Productie: Felix Hegenbart SARL

Materiaal: HI-MACS Crystal Beige

Fotografie: Denis Dalmasso

Distributeur: Mobistrat

Gerelateerde berichten

De bekende chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer starten een ludiek pop-up restaurant op...

Vandaag gaat IFA 2018 officieel van start en K&D is erbij! Op deze gigantische consumenten...

Op de Küchenmeile kaart van K&D staat Wave vermeld bij de stand van Dekker. Dit is echter onjuist....