By

Veel interieur designers halen de inspiratie uit de natuur. Zo ook de Française Charlotte Raynaud, afkomstig uit Aix-en-Provence. Met HI-MACS Crystal Beige creëerde ze een bijzondere keuken in de vorm van een rots.

Le Baou HI-MACS Charlotte Raynaud Het hart van deze keuken is het kookeiland Le Baou, wat in de Provence ‘rots’ betekent. Dit onderdeel lijkt uit één blok HI-MACS te zijn gehakt, maar niets is minder waar.

Naadloos

Voor dit ontwerp zijn platen HI-MACS met grote precisie op maat gesneden, zodat ze precies op elkaar aansluiten en de bijzondere vorm van het kookeiland naadloos lijkt te zijn.

Discretie

Dit ontwerp vormt een fraai contrast met de houten kastenwand. Beide onderdelen, zowel de wand als het kookeiland, zijn zeer strak uitgevoerd en laten weinig apparatuur zien. Het blok bevat echter een discreet weggewerkte inductiekookplaat, spoelbak en vaatwasser. Er zijn geen handvaten zichtbaar, voor het openen en sluiten van de kastfronten is een elektronisch systeem gebruikt. De overige noodzakelijke apparaten, zoals de oven en koffieautomaat, zijn achter de immense deuren van de kastenwand te vinden.

Le Baou HI-MACS Charlotte Raynaud

Design: Charlotte Raynaud

Productie: Felix Hegenbart SARL

Materiaal: HI-MACS Crystal Beige

Fotografie: Denis Dalmasso

Distributeur: Mobistrat

Gerelateerde berichten

Na het grote succes van de slow-foodrookoven op houtskool, introduceert Barbecook een elektrisch...

Het is bijna tijd om te vertrekken uit Berlijn. De laatste IFA-dag is voor ons aangebroken. Een...

Sommige fabrikanten laten hier op IFA 2017 geavanceerde smart koelvriescombinaties zien en Samsung...