By

Is het je ook opgevallen? De interieurbranche raakt langzaam maar zeker in de ban van Azië. Niet zo vreemd, want dit mixt aangenaam met de Scandinavische trend.

We zijn trouwens stiekem altijd wel fan geweest van Aziatisch design. Nog niet lang geleden werd er heel wat afgefengshuid. Dat betekende vooral flink opruimen, want rommel ‘belemmerd je energie’. En die energie kunnen we juist wel goed gebruiken.

Hopelijk heb je de boeken over Feng Shui ook opgeruimd, want ook zonder kunnen de Aziatische trend spotten. Een minimalistisch, uitgebalanceerd interieur ligt in het verlengde van de Scandinavische interieurtrend die sinds enige jaren woedt. In Japans design zijn balans en natuur van oudsher zeer belangrijke aandachtspunten. Ter inspiratie een aantal voorbeelden.

Bulthaup

Japans minimalisme met de b3 van bulthaup.

 

Niko Pure bamboe

Haal een stukje natuur in huis met deze Niko Pure schakelaar van bamboe.

 

Modular Semih

Semih van Modular Lighting Instruments verenigt yin en yang in één ledarmatuur. De S-vormige breuklijn deelt de armatuur, net zoals het bekende symbool uit het taoïsme, netjes op in twee gelijke delen. Hierlangs kun je de plafondopbouwer laten roteren.


Alessi Dotty Clock

Minimalistische wandklok Dotty Clock van Alessi.

Gerelateerde berichten

De laatste puntjes worden op de i gezet. Er worden stickers op de wand geplakt, enkele tafels en...

Tijdens een rondreis door Nicaragua stuit ik steevast op prachtige woningen en resorts opgetrokken...

BATIBOUW, de grootste bouw-, renovatie- en decoratiebeurs in België, is van start gegaan. Tot...

Leave a Reply