By

Tijdens LivingKitchen wordt in 2017 weer Das Haus gepresenteerd. Ditmaal is designer Todd Bracher uitgenodigd om een nieuw licht op het thema ‘wonen’ te laten schijnen. In een conceptuele woning neemt hij bezoekers mee naar de toekomst. Bracher laat een nieuwe manier van leven zien.

02_das_haus_2017_todd_bracher

Op dit moment haakt de interieurbranche in op de woonkeukentrend. De keuken is een living geworden. Voor Todd Bracher reist vervolgens de vraag: welke trend komt daarna? Hoe wonen we in de toekomst?

Volgens zijn visie worden functies van woonruimtes nog meer met elkaar verbonden en kan een woning vervolgens compleet anders ingedeeld worden. Bracher laat dit zien in een woning met drie verschillende ruimtes met ieder hun eigen functie: eten, rusten en hygiëne.

03_das_haus_2017_todd_bracher

Waarom leven we nu in huizen, zoals ze nu gebouwd worden? Waarom hebben onze huizen hoeken en hoeveel muren hebben we om ons heen nodig om ons comfortabel te voelen? Welke kleuren en materialen roepen positieve gevoelens op en welke zijn duurzaam? Welke rol speelt een woning vandaag en welke morgen?

Dit zijn de vragen die Bracher zichzelf stelt voor het ontwerpen van Das Haus 2017.

“Voor dit project zijn we rigoureus aan de slag gegaan. We hebben ons leven en wat we daarin nodig hebben in beeld gebracht en de complexiteit van de woning geminimaliseerd, zodat je alleen de hoognodige functies overhoudt en kan herschikken.”

01_das_haus_2017_todd_bracher

Todd Bracher wordt gezien als een van de meest toonaangevende namen in de Amerikaanse design industrie. Woonachtig in New York, zoon van een timmerman en voormalig student Industrial Design op het prestigieuze Pratt Institute. Momenteel werkt hij samen met bekende, vooraanstaande merken als Herman Miller, Zanotta, Cappellini en Fritz Hansen.

Gerelateerde berichten

Kenneth Tan Fotografie ATAG heeft twee erkenningen Goed Industrieel Ontwerp (GIO) ontvangen en een...

“Een keuken moet functioneel, maar toch vooral mooi zijn. Koken doe je meestal maar één keer per...

Vier jaar geleden betrok Van Galen Keuken & Bad het huidige monumentale pand aan de Thorbeckegracht...