By

Deze week werden de straten van zes wereldsteden gesierd door een bijzondere catwalk. De modellen droegen jurken die volledig van behang waren gemaakt. Dit, ter ere van de International Wallpaper Week.

De modellen verrasten forenzen en toeristen in Amsterdam, Londen, Parijs, New York, Moskou en Melbourne toen zij een paar van ‘s wereld’s drukste locaties overnamen, zoals de Eiffeltoren, Times Square en de Millennium Bridge.

International Wallpaper WeekAnti standaard

Deze stunt was bedoeld om mensen te stimuleren avontuurlijker te zijn met interieur, aangezien een recente enquete onder 2750 Britten uitwees dat meer dan 70% van de huishoudens de muren bekleden met standaard bloemenprints of beige.

Alan Kemp, hoofd marketing bij behangfabrikant Graham & Brown, zei het volgende: “We willen deze week gebruiken om iedereen te inspireren. Zij moeten zelfverzekerd genoeg te zijn om hun huis net zo stijlvol aan te kleden als henzelf. Behang is een fantastische manier om een woonruimte in één klap op te fleuren; het is ‘fast fashion’ voor je huis.”

De ontwerper lichtte toe: “Ik heb geput uit mijn ervaring met kleding ontwerpen en interieurdesign bij het ontwerpen van deze unieke jurken. De modetrends die we net op de internationale catwalks voorbij hebben zien komen, vormen nu al een inspiratiebron voor interieurs over de hele wereld en deze jurken zijn de belichaming van dat proces.”

International Wallpaper Week

De International Wallpaper Week is een branchebreed initiatief wat het erfgoed, de vaardigheid en de creativiteit van behang viert met moderne winkelketens en kledingfabrikanten. De celebrity-ambassadeurs dit jaar waren onder andere Barbara Hulanicki, Julien Macdonald, Kelly Hoppen en Laurence Llewelyn-Bowen. Het evenement duurt nog tot 9 oktober.

Gerelateerde berichten

Binnenkort verschijnen de eerste LiFi-lampen in de winkelschappen. Philips wil als eerste draadloos...

Voor de nieuwste uitbreiding aan hun gamma liet Floorify zich inspireren door twee opkomende...

Dit voorjaar is een update te verwachten voor de keukenverlichting van IKEA. Drivers maken de...