By

Internationaal gerenommeerd design studio Studio Piet Boon introduceert met trots haar eerste tegel collectie: Piet Boon Tiles & Stones by Douglas & Jones.

Studio Piet Boon tegelsDe collectie is opgebouwd uit zes bijzondere design series; CONCRETE, SIGNATURE, WAX, TINY, HUGE en STONES tile. Elke tegelserie kenmerkt zich door een eigen mix van materiaaleigenschappen, afwerking, kleurenpallet, formaat en textuur. De tegels kunnen zowel los als in combinatie met andere series toegepast worden.

Keramiek en natuursteen

De Tiles & Stones collectie is ontstaan vanuit de behoefte om de Studio Piet Boon beleving in wand- en vloerbekleding te vernieuwen. Keramiek en natuursteen zijn belangrijke materialen voor Studio Piet Boon en dat is terug te zien in de nieuwe tegelcollectie. Deze wordt verder gekenmerkt door een ingetogen kleurenpalet en duurzame materialen.

HUGE tile

De mat witte HUGE tile wandtegel is bijzonder formaat waardoor een gelijkmatige afwerking mogelijk is die vrijwel naadloos is. Hierdoor ontstaat rust.

STONES

De STONES serie bestaat uit een selectie van vijf rijke natuurstenen tegels variërend van marmer tot kalksteen en van licht tot donker. Vooral toegepast in wildverband wordt het unieke karakter van elke natuursteen extra benadrukt.

CONCRETE tile

Speciaal voor de CONCRETE tegelserie selecteerde de studio zeven exclusieve keramische tegels die de natuurlijke eigenschappen van beton exact weerspiegelen. De tegels vertonen geen herhaling van patroon, waardoor ze niet van echt te onderscheiden zijn. De serie is ook verkrijgbaar in een mozaïek uitvoering; CONCRETE TINY tile.

SIGNATURE Piet Boon tegels by Douglas & Jones

SIGNATURE tile

De SIGNATURE tile dankt zijn naam aan de kenmerkende tegelmaat die Studio Piet Boon al meer dan dertig jaar toepast in haar projecten. Deze karakteristieke rechthoekige “kleine broodjes” zijn ambachtelijk vervaardigd en verkrijgbaar in een glossy “metal” en matte variant.

WAX tile

De WAX tile speelt met vorm en is letterlijk het resultaat van gegoten gesmolten was dat zijn imprint heeft achtergelaten. Net als natuurlijke was heeft de WAX tile dezelfde olieachtige en matte eigenschappen. De WAX tile is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

TINY tile

De TINY tile is een matte mozaïek, vervaardigd op speciale netjes. Deze tegel is verkrijgbaar in de kleuren krijtwit en houtskool zwart.

pb_tiles_by_tegelgroep_2016_pp_a01

De Piet Boon Tiles & Stones by Douglas & Jones collectie zal vanaf eind oktober 2017 verkrijgbaar zijn via geselecteerde dealers.

Gerelateerde berichten

Binnenkort verschijnen de eerste LiFi-lampen in de winkelschappen. Philips wil als eerste draadloos...

Voor de nieuwste uitbreiding aan hun gamma liet Floorify zich inspireren door twee opkomende...

Dit voorjaar is een update te verwachten voor de keukenverlichting van IKEA. Drivers maken de...