By

De botanische trend blijft populair, ook in 2017. Niet alleen planten krijgen een prominente plek in huis, we verwerken de natuur ook in andere elementen in het interieur. In muurbekleding bijvoorbeeld. Arte introduceert Ligna een collectie die je in een woud doet wanen, zonder dat je je kaplaarzen hoeft aan te trekken.

De Ligna collectie kent amper herhaling in de tekeningen, waardoor je het natuurlijke effect behouden wordt. Het woud vormde een inspiratiebron voor de ontwerpers van Arte. Zij ontwierpen zeven dessins die het mysterieuze plantenrijk in huis moeten brengen.

Arte Ligna Wings

Arte Ligna Wings

Wings

Het Wings dessin bevat allerlei gevleugelde insecten met metallic effect. Het hout op de achtergrond maakt er een levensechte setting van. Er zijn vier kleurvariaties leverbaar.

 

Arte Ligna Axedo

Arte Ligna Axedo

Axedo

Het dessin Axedo weerspiegelt een natuurlijke rustgevende sfeer dankzij de zachte kleuren en houtnerfstructuur. De geometrische touch zorgt voor een speels effect. Axedo komt in zes kleuren, waaronder blauwgrijs: een kleur die komend seizoen in menig interieur aanwezig zal zijn, aldus Arte.

Arte Ligna Canopy

Arte Ligna Canopy

Canopy

Voor het Canopy design speelden de designers met de natuurlijke structuur van planten. Het resultaat is een geometrisch spel met klimmende planten. Deze wandbekleding heeft een glanzend effect. De Canopy collectie bestaat uit zes kleurvariaties.

 

 

 

 

Arte Ligna Hive

Arte Ligna Hive

Hive

Hive bestaat uit inlegstukken met houtstructuur op een ondergrond van glanzende folie. De folie komt in fijne lijntjes tussen de inlegstukken uit, zodat er een hexagonale vorm ontstaat. In sommige kleurencombinaties hebben ze een felle kleur, in andere een zachtere, zilveren glans.

 

 

Arte Ligna Hover

Arte Ligna Hover

Hover

Hover geeft vogels in volle vlucht in hun meest natuurlijke vorm weer. Wie dichterbij komt, ziet dat de silhouetten uit fijne lijntjes bestaan. Ook hier zorgt de houtlook op de achtergrond. Verkrijgbaar in drie kleuren.

Arte Ligna Roots

Arte Ligna Roots

Roots

Boomwortels zetten zich vast in de aarde om zoveel mogelijk voedingstoffen op te nemen. Ze zijn een onmisbare schakel om een plant in leven te houden. Roots is een ode aan deze basis van het plantenrijk. Puurheid en eenvoud staan aan de wieg (of liever wortel) van dit dessin. Hier zijn acht kleurvariaties mogelijk.

Scope

Tot slot is Scope een egale wandbekleding in twaalf verschillende kleuren. Dit dessin werd geïnspireerd op een steppe, een boomloos wijds landschap met voornamelijk grassen. De grasstructuur kan makkelijk gecombineerd worden met de andere dessins.

 

 

Arte Ligna Scope

Arte Ligna Scope

Gerelateerde berichten

Binnenkort verschijnen de eerste LiFi-lampen in de winkelschappen. Philips wil als eerste draadloos...

Voor de nieuwste uitbreiding aan hun gamma liet Floorify zich inspireren door twee opkomende...

Dit voorjaar is een update te verwachten voor de keukenverlichting van IKEA. Drivers maken de...