By

Philips Lighting heeft opnieuw een vijfjarenplan opgesteld, getiteld ‘Brighter Lives, Better World’. Het concern meldt daarin dat de overstap naar LED en connected verlichting versneld wordt en in 2020 zelfs 80 procent van de omzet gehaald wordt uit de verkoop van duurzame LED-verlichting.

Bron: ledmagazine

Daarnaast wil Philips Lighting in 2020 volledig CO2-neutraal zijn en voor 100 procent gebruik maken van hernieuwbare energie. Ook doet Philips samen met The Climate Group en de World Green Building Council een oproep om in de periode tot 2020 alle nieuwbouw te voorzien van LED-verlichting en om dit uiteindelijk ook te doen met bestaande bouw.

Eric Rondolat, chief executive officer bij Philips Lighting

Eric Rondolat

“We hebben vastomlijnde doelen voor 2020, zoals het verbeteren van de energie-effici├źntie en het terugbrengen van de afvalproductie door gebruik te maken van circulaire verlichtingsoplossingen. Verder willen we gebieden zonder aansluiting op het elektriciteitsnet toegang geven tot verlichting. We zijn ervan overtuigd dat we de klimaatverandering kunnen tegengaan en de wereldwijde vraag naar energie kunnen verminderen met onze inzet om in 2020 meer dan 2 miljard LED-lichtpunten te verkopen.”

– Eric Rondolat, chief executive officer bij Philips Lighting

Gerelateerde berichten

Binnenkort verschijnen de eerste LiFi-lampen in de winkelschappen. Philips wil als eerste draadloos...

Voor de nieuwste uitbreiding aan hun gamma liet Floorify zich inspireren door twee opkomende...

Dit voorjaar is een update te verwachten voor de keukenverlichting van IKEA. Drivers maken de...