By

Anton Sanders is door de ledenraad van INretail benoemd tot voorzitter. De CEO van DKG Holding, onder meer bekend van Bruynzeel en Keller Keukens, zal per 1 januari 2017 de functie overnemen van Hilbert Wiechers, directeur van Wiechers Wonen.

De nieuwe voorzitter zal zijn nieuwe rol vervullen naast zijn topfunctie bij DKG Holding. De belangrijkste taken van Sanders worden het voorzitten van de vergaderingen van Bestuur en Ledenraad en het focus houden op de strategische koers. Innovatie heeft daarbij de speciale belangstelling van Sanders.

INretail vertegenwoordigt als non-food brancheorganisatie inmiddels meer dan 15.000 winkels. Het bestuur van INretail droeg Sanders na een uitgebreide selectieprocedure voor aan de Ledenraad. Hij vult het voorzitterschap van de non-food brancheorganisatie die ruim 15.000 winkels vertegenwoordigt, in naast zijn topfunctie bij DKG Holding.

Verbindend

“De rol van voorzitter zie ik als dienend en verbindend. Dat past per definitie bij het karakter van een vereniging en dit past uitstekend bij mij als persoon,” aldus Sanders.

“Iedere branche heeft belang bij een sterke brancheorganisatie. Het snel veranderende retaillandschap en de vraagstukken die dat met zich meebrengt, vragen om een krachtige belangenbehartiger. Van een goed functionerende vereniging wordt de hele branche beter. In mijn rol als voorzitter draag ik daar graag aan bij.”

Ervaring

Sanders was in het verleden al eens bestuurder bij CBW, de brancheorganisatie die samen met Mitex fuseerde tot INretail. Hij zat onder meer in de werkgeverscommissie die verantwoordelijk was voor het afsluiten van CAO’s.

“Aan Anton Sanders draag ik in het nieuwe jaar met een gerust hart de voorzittersfunctie over,” aldus de huidige voorzitter Hilbert Wiechers. “Hij is de juiste persoon op deze positie en past uitstekend in het opgestelde profiel.”

Directeur Jan Meerman: “Met de komst van Anton Sanders verwelkomt INretail een voorzitter met uitstekende kwalificaties. Bovendien kent hij de woonbranche van binnenuit en deed hij eerder ervaring op met het functioneren van een brancheorganisatie. Ik kijk uit naar de samenwerking.”

Gerelateerde berichten

Nederlandse architecten koken tegen elkaar onder leiding van chefkok Stefan van Sprang op 22 mei....

Maar liefst een vijfde van de Nederlandse vrouwen krijgt na de aanschaf van keukenapparatuur spijt....

Liebherr heeft opnieuw twee Red Dot Design Awards gewonnen in de categorie ‘product design’....