By

Vanaf 1 januari 2017 moeten alle producten die zijn aangesloten op gas voldoen aan nieuwe Nederlandse wetgeving. Producent Boretti is dan voorzien van alle certificeringen en voldoet aan de eisen van deze wet.

Alle gasfornuizen, gaskookplaten en barbecues van Boretti en M-System die vanaf het begin van het jaar worden uitgeleverd zijn voorzien van de juiste certificering. Voor wederverkopers van gasapparatuur aan consumenten is het belangrijk om te weten dat er ook voor hen na 1 januari veel verandert, stelt het management van Boretti.

Leveren zij in 2017 producten die niet voldoen aan de nieuwe wetgeving dan is dit in overtreding met de wet met bijbehorende sancties.

“Wij zijn er erg trots op dat wij als Boretti goed voorbereid zijn op deze nieuwe wetgeving. Uiteraard staat veiligheid voorop en willen wij onze klanten naar behoren helpen om conform de nieuwe regelgeving te kunnen werken. Daarom zullen wij leveranciers en verkopers begin december verder informeren hoe om te gaan met de huidige gasapparaten in showrooms of die op voorraad staan.”

— Robert Meenink, commercieel directeur bij Boretti

Gerelateerde berichten

Wanneer je een auto koopt, mag je steevast even proefrijden. Het is immers geen goedkope aanschaf....

INretail en Bureau Stedelijke Planning lanceren het project ˜Vitale Buitenstad” en de bijbehorende...

Deze week besteedde het tv-programma Radar aandacht aan de wettelijke garantie op huishoudelijke...