By

Na vijf edities in Zaandam keert Design District terug naar Rotterdam. De beurs wordt van 7 tot en met 9 juni gehouden in de monumentale Van Nelle Fabriek.

Design District 2017De oude fabriek is geen onbekend terrein voor Design District. De oude koffie- en tabaksfabriek vormde van 2004 tot 2011 ook het decor voor het evenement, destijds onder de naam 100% Design. Inmiddels heeft de karakteristieke en indrukwekkende fabriek een plek op de UNESCO werelderfgoedlijst bemachtigd.

Dit, samen met de vele nieuwe architectonische hoogstandjes die Rotterdam er de afgelopen jaren bij heeft gekregen, leek de organisatie een goede reden om hier de 15e editie plaats te laten vinden.

Design District 2017

Het concept

Fabrikanten, importeurs, agenten en ontwerpers van hedendaags interieurdesign tonen hun nieuwste producten aan het professionele publiek. Dit alles in een aangename, overzichtelijke en inspirerende omgeving!

Design District 2017

Van Nelle

De fabriek is gebouwd tussen 1927 en 1931 en ontworpen door architectenbureau Brinkman & van der Vlugt. In het ontwerp van de fabriek werd veel aandacht besteed aan de werkomstandigheden van de arbeiders; er werd gezorgd voor maximale toetreding van licht, lucht, uitzicht en hygiëne. Er wordt al jaren geen koffie, thee of tabak meer geproduceerd, maar kan je nog wel historie opsnuiven in deze inspirerende omgeving. Letterlijk, want binnen ruikt het nog altijd naar tabak!

Design District 2017

Goed bereikbaar

De Van Nelle Fabriek is met de auto makkelijk te bereiken vanaf de ring Rotterdam. Door de aanleg van de nieuwe A4 is Rotterdam vanuit Den Haag nog beter te bereiken. En voor de Belgische vakgenoten komt Design District in 2017 een stuk dichterbij! Op het terrein van de Van Nelle Fabriek zijn veel parkeerplaatsen (à € 10) en tijdens Design District kun je gratis parkeren op het grote parkeerterrein bij het Sparta Stadion (< 5 minuten lopen).

Met de trein reis je snel en eenvoudig naar Rotterdam. Vanaf Schiphol ben je er tegenwoordig in slechts 26 minuten! Met de bus bereik je vanaf Rotterdam CS of station Schiedam in 10 minuten de Van Nelle Fabriek.

De verkoop van standruimten start binnenkort!

 

Gerelateerde berichten

De gemiddelde omzetstijging van 3,4% die woonwinkels in het eerste kwartaal realiseerden, is hoger...

Nederlandse architecten koken tegen elkaar onder leiding van chefkok Stefan van Sprang op 22 mei....

Maar liefst een vijfde van de Nederlandse vrouwen krijgt na de aanschaf van keukenapparatuur spijt....