By

IKEA heeft een slimme manier gevonden om restafval, zoals PET-flessen, een nieuw leven te geven. Het woonwarenhuis heeft het plastic verwerkt in de nieuwe KUNGSBACKA keukenfronten. Deze mat-antraciete deuren zijn tevens gemaakt van hergebruikt hout en dus 100% gerecycled.

IKEA blijft investeren in duurzaam en circulair produceren. In steeds meer nieuwe producten verwerkt het woonwarenhuis haar eigen restafval, zoals hout, plastic en glas. Met de nieuwe KUNGSBACKA keukenfronten is het gelukt om de grondstoffencirkel te sluiten. De keukendeuren van volledig hergebruikt hout zijn afgewerkt met een laag van gerecycled plastic.

IKEA KUNGSBACKA

IKEA KUNGSBACKA

100% duurzaam

“We gaan 100% voor duurzaam bij IKEA, in alles wat we doen”, vertelt Lisen Wirén, Country Sustainability Manager, IKEA Nederland. “Het is een nieuwe manier van denken. We houden rekening met de grondstoffen die we hebben en kunnen hergebruiken. Daardoor kunnen we steeds meer producten van gerecyclede materialen maken. Tegelijkertijd helpen we mensen met een duurzamer leven thuis, met bijvoorbeeld milieuvriendelijke led-verlichting, een waterbesparende kraan of het simpel scheiden van afval in de keuken. Zo kunnen we samen het verschil maken.”

Meer duurzaam design

Naast KUNGSBACKA lanceert het woonwarenhuis steeds meer producten waarin ‘afval’ en restmaterialen hergebruikt worden. Voorbeelden daarvan zijn de SKRUTT onderlegger, die voor meer dan de helft bestaat uit gerecycled kunststof, en de ÅTERSTÄLLA limited collectie, waarin uitsluitend textiele restproducten zijn verwerkt. Deze textielcollectie is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse sociale onderneming i-did. In februari volgend jaar is ook de IKEA PS 2017 vaas van gerecycled glas verkrijgbaar.

IKEA KUNGSBACKA

Gerelateerde berichten

Nederlandse architecten koken tegen elkaar onder leiding van chefkok Stefan van Sprang op 22 mei....

Maar liefst een vijfde van de Nederlandse vrouwen krijgt na de aanschaf van keukenapparatuur spijt....

Liebherr heeft opnieuw twee Red Dot Design Awards gewonnen in de categorie ‘product design’....