By

INretail waarschuwt winkeliers in heel Nederland voor organisaties die grof geld willen verdienen aan de wettelijk verplichte risico inventarisatie en evaluatie check. Ondernemers worden afgezet, vindt de brancheorganisatie van 16.000 winkels in de non-food.”

“Ik zie offertes die zo zes keer te hoog zijn. Dat gaat alle perken te buiten”, concludeert Jan van den Berg, specialist risico inventarisatie & evaluatie bij brancheorganisatie INretail. “Vorige week nog toonde een ondernemer mij een offerte van meer dan € 1.500,-, terwijl het maar € 225,- hoeft te kosten.”

Jan van den Berg InRetail

Jan van den Berg

“Ik heb de afgelopen twee jaar ruim duizend RI&E checks uitgevoerd in heel Nederland. Bedrijven die hun brancheorganisatie inschakelen laten cowboy offertes zien die echt over de top zijn. Dit gaat te ver en moet stoppen. Over de ruggen van hardwerkende ondernemers een vermogen verdienen met simpele checks in een uur geregeld zijn, gaat echt te ver. Hier is sprake van afzetting en daarom deze landelijke waarschuwing.”

Te weinig controle

De Risico Inventarisatie & Evaluatie is een wettelijke verplichting die ondernemers iedere vier jaar moeten uitvoeren. Iedere branche kent een eigen RI&E, omdat risico’s per branche verschillen. Er is een complete markt van aanbieders omheen ontstaan. RI&E uitvoerder is een vrij beroep dat niet gecontroleerd wordt. INretail adviseert ondernemers aan te kloppen bij hun brancheorganisatie voor goede, objectieve advisering.

Het is mogelijk om de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE) te laten uitvoeren door INretail. “Je vergroot daarmee je professionaliteit en verbetert de veiligheid voor klanten, medewerkers en jezelf”, aldus Van den Berg.

“Dit alles doen we voor een speciaal ledentarief van €225,- exclusief btw (tot 25 medewerkers). Meer dan 25 medewerkers? Vraag dan een maatwerkprijs aan.”

Voor meer informatie ga naar Voorkom boetes. Laat de RIE uitvoeren.

 

Gerelateerde berichten

De gemiddelde omzetstijging van 3,4% die woonwinkels in het eerste kwartaal realiseerden, is hoger...

Nederlandse architecten koken tegen elkaar onder leiding van chefkok Stefan van Sprang op 22 mei....

Maar liefst een vijfde van de Nederlandse vrouwen krijgt na de aanschaf van keukenapparatuur spijt....