By

Het vooraanstaande architectenbureau Hecker Guthrie laat zien dat blauw een zeer geschikte kleur is voor een klassiek en toch zeer modern keukenontwerp. Architect Hamish Guthrie benoemt de drie grote ideeën die verwerkt zijn in dit ontwerp in behapbare omschrijvingen: “Erfgoed architectuur, sympathieke nieuwe toevoegingen en schrijnwerk als meubilair.”

1131855-1_og

Bron: Vogue Living

Voor dit project, een chique woning in Melbourne, is alles uit de kast gehaald om de oorsprong van het huis recht te doen. “Toen we voor het eerst door het huis liepen, voelden we hoe belangrijk dit huis was. We wilden onze footprint zo klein mogelijk houden, dus we hebben alle ornamenten behouden – de bogen met pilaren, de plinten, de prachtige omlijstingen van de deuropeningen, de lijsten langs het plafond en het plafondrozet.

Om de juiste akoestiek en de grote hoeveelheid licht in de woning te behouden, werden grote stalen frames voor enorme glazen deuren ontworpen. Deze deuren scheiden de verschillende woonruimtes, maar behouden het geheel.

“Elke kamer moet zijn eigen gevoel behouden”

– Guthrie. 

In de eetkamer is de Mass Light NA5 uit de Great Dane serie van Norm Architects geplaatst en de Nikari eettafel van Kfive. De keuken is een basalt werkblad van Artedomus gecombineerd met een kraan van Brodware, handvaten van B&B uit Zweden, de Archier Highline verlichting en een eiken vloer van Mafi Timbers.

Dit ontwerp was gespot in Vogue Living.

1131854-1_og1131857-1_og 1131858-1_og

Gerelateerde berichten

Vandaag openen de deuren van Biennale Interieur in Kortrijk. Wat is er vandaag zoal te doen tijdens...

Neolith gaat met de Food & Roll, een mobiel restaurant, op tournee door Europa. Dit concept is niet...

De overheid zet in op koken zonder aardgas, maar de consument moet nog even wennen aan koken op een...