By

Octopus, stokvis, krab en kokkels zijn karakteristieke producten in de Galicische keuken. Maar Isabel Menińo laat ook vleesgerechten, brood en taarten aan bod komen in haar nieuwe kookboek getiteld Mijn Keuken van Galicië.

Dit kookboek presenteert de heerlijkste gerechten, gebaseerd op de traditionele familierecepten die zijn meegereisd met Manolo, de vader van Isabel, en door hem aan zijn dochter zijn doorgegeven. Dankzij de eigentijdse interpretatie van Isabel, maak je de klassieke gerechten eenvoudig klaar en zijn ze niet alleen lekker, maar ook een lust voor het oog.

“Mijn jeugdherinneringen aan de zomers in Galicië bij mijn familie, de soberheid van de Gallego’s en de gerechten die ik later van mijn vader leerde koken, zijn de hoofdingrediënten van dit kookboek.”
– Isabel Meniño
Isabel Meniño (1968) studeerde beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie en museum- en erfgoedkunde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze werkte jaren als als culinair stylist en concept- en art director voor de culinaire media. Isabel is bedenker en initiatiefnemer van MOOF, Museum Of Our Food, een nieuw museum waarin alle elementen van eetcultuur samenkomen en waar alle zintuigen worden bediend.

Gerelateerde berichten

Liebherr heeft opnieuw twee Red Dot Design Awards gewonnen in de categorie ‘product design’....

Gernot Mang (49) is aangesteld als managing director bij Poggenpohl. Hij zal vanaf 5 juni...

Corian is op verschillende locaties aanwezig tijdens de Milan Design Week. Zowel in het beursgebouw...

Leave a Reply