By

Octopus, stokvis, krab en kokkels zijn karakteristieke producten in de Galicische keuken. Maar Isabel Menińo laat ook vleesgerechten, brood en taarten aan bod komen in haar nieuwe kookboek getiteld Mijn Keuken van Galicië.

Dit kookboek presenteert de heerlijkste gerechten, gebaseerd op de traditionele familierecepten die zijn meegereisd met Manolo, de vader van Isabel, en door hem aan zijn dochter zijn doorgegeven. Dankzij de eigentijdse interpretatie van Isabel, maak je de klassieke gerechten eenvoudig klaar en zijn ze niet alleen lekker, maar ook een lust voor het oog.

“Mijn jeugdherinneringen aan de zomers in Galicië bij mijn familie, de soberheid van de Gallego’s en de gerechten die ik later van mijn vader leerde koken, zijn de hoofdingrediënten van dit kookboek.”
– Isabel Meniño
Isabel Meniño (1968) studeerde beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie en museum- en erfgoedkunde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze werkte jaren als als culinair stylist en concept- en art director voor de culinaire media. Isabel is bedenker en initiatiefnemer van MOOF, Museum Of Our Food, een nieuw museum waarin alle elementen van eetcultuur samenkomen en waar alle zintuigen worden bediend.

Gerelateerde berichten

In de showroom van Alno is het opvallend rustig. De prachtige keukenopstellingen worden door...

Van 3 t/m 8 oktober openen de deuren van de vt wonen&design beurs in Amsterdam. Bulthaup is dit jaar...

AV Flakkee organiseert zaterdag 16 september de 14de editie van de Tieleman Keukens Run. Tijdens...

Leave a Reply