By

Smart verlichting is een niet te missen onderwerp. Grote en kleine fabrikanten zetten in op deze trend. Zo ook Modular Lighting Instruments. Dankzij de nieuwste producten kan men verlichting beter controleren en naar smaak aanpassen via smart devices.

2ecd6c5“We zijn trots en enthousiast. Modular is het eerste architecturale verlichtingsbedrijf wereldwijd dat de kracht van geconnecteerde verlichting vertaalt naar high-end residentiële projecten, kleinere kantoren, horeca en retail.”

— Bart Maeyens, CEO van Modular Lighting Instruments.

 

 

unnamed

Dankzij geconnecteerde verlichting geniet je van vijf voordelen, aldus Modular.

1. Eenvoudig je verlichting controleren
Doe het licht aan en uit of dim het, van eender waar en op eender welk tijdstip. Handig bijvoorbeeld om vanuit je luie stoel met een glas wijn erbij de lichten wat te dimmen, of vanuit je bed met één druk op de knop alle lichten uit te doen, zonder dat je nog moet gaan controleren.

2. De juiste sfeer scheppen
Verander de intensiteit en de helderheid van de verlichting om de juiste sfeer te creëren. Je woonkamer verandert zo met één swipe op je smart device van bijvoorbeeld een thuiskantoor naar een gezellige setting voor een eetpartijtje met vrienden.

3. Lichtroutines activeren
Programmeer lichtschema’s voor dagelijkse routines zoals opstaan, slapen, thuiskomen. Gaat de wekker elke ochtend om 7 uur? Laat je verlichting je het kwartier ervoor al zachtjes en gradueel wekken. Of doe vanaf 19 uur ’s avonds de oriëntatieverlichting in de hal branden, zodat de kinderen snel de weg naar de badkamer vinden.

4. Je verlichting van overal controleren, op eender welk tijdstip
Met de Home or Away- of Geofencing-technologie schakelt je verlichting automatisch aan of uit wanneer je je huis verlaat of wanneer je thuiskomt. Ben je op reis, dan kun je via een simulatieprogramma verlichtingsschema’s opstellen, zodat het lijkt of je thuis bent. Zo schrik je ongewenste bezoekers af.

5. Verbind alles met elkaar
Je licht overal kunnen controleren en lichtschema’s creëren is nog maar het begin. Modulars armaturen communiceren dankzij het gigantische Friends of Hue-systeem naadloos met andere apparaten, sensoren en apps. Controleer je verlichting via stem (Siri, Alexa en Google Voice), laat je lampen automatisch aangaan wanneer de zonnewering naar beneden gaat of wanneer je de voordeur opent, en synchroniseer de verlichting met muziek, tv of spelletjes voor extra beleving.

Installatie zonder renovatie

Huisautomatisatiesystemen die verlichting, thermostaat, veiligheidscamera’s en rolluiken met elkaar verbinden, zijn een heuse investering om in een bestaande omgeving te integreren zonder grondige renovatiewerken. Om de geconnecteerde verlichting van Modular te installeren heb je geen slijpschijf nodig.

Samenwerking met Philips Hue

Modular Lighting Instruments maakt deel uit van de Friends of Hue van Philips. Die technologie bestaat ondertussen al zo’n vier jaar. Het systeem omvat verlichtingsbronnen met een zendertje en een bridge die je op je internetrouter aansluit. Die bridge maakt dat je de verlichting via wifi kunt aansturen — ofwel met een smart device via de bijbehorende Philips Hue-app, ofwel met de Philips Hue-schakelaars.

unnamed“We wilden onze armaturen uitrusten met een eenvoudig besturingssysteem. Toetreden tot de Friends of Hue van Philips is een fantastische eerste stap naar een volledig geconnecteerd Modular-portfolio.”

— Frederik Vanslambrouck, R&D Manager bij Modular Lighting Instruments.

 

 

 

modularEigen Modular-component

Modular ontwikkelde de Modular connected 1-10v white-component om te connecteren met de bridge. Een van de voordelen van die component is dat je hiermee je lichtbronnen kunt groeperen tot tien stuks. Waar een Philips Hue-bridge normaal gezien tot 50 Philips Hue-producten aanstuurt, kun je er dankzij de Modular-technologie tot 500 aansturen.

Momenteel kan zo’n 75 % van het Modular-portfolio geconnecteerd worden.

Compatibel met andere slimme systemen

Omdat er in huis steeds meer slimme apparaten komen, die allemaal hun eigen bediening hebben, connecteert Philips Hue ook met een aantal grote spelers onder de naam Friends of Hue. Philips Hue is bijvoorbeeld ook compatibel met de Nest-thermostaat, met Apple Homekit, de spraaktechnologie Siri en Logitech Harmony. Zo biedt Philips Hue flink wat uitbreidingsmogelijkheden.

Gerelateerde berichten

Nederlandse architecten koken tegen elkaar onder leiding van chefkok Stefan van Sprang op 22 mei....

Maar liefst een vijfde van de Nederlandse vrouwen krijgt na de aanschaf van keukenapparatuur spijt....

Liebherr heeft opnieuw twee Red Dot Design Awards gewonnen in de categorie ‘product design’....