By

In april won de Neolith Nero Marquina al de Red Dot Award. Nu gaat het naar huis met de Interzum 2017 award in de categorie ‘intelligent material and design’.

Het tijdloze monochrome decor van de Neolith Nero Marquina, ontworpen door TheSize, werd gewaardeerd door de jury van de Interzum award. Met name de gelijkenis met natuursteen en de goede kwaliteitseigenschappen van het gesinterde gesteente. Het ontwikkelaars van dit materiaal waren dan ook geïnspireerd door Spaans marmer.

Neolith Digital Design

Op de zuiver zwarte achtergrond van Nero Marquina is een lijnenspel van helderwitte aders zichtbaar. Dit is het resultaat van een decoratietechniek genaamd Neolith Digital Design. Hierdoor is het grote contrast tussen het zwart en de witte aders mogelijk.

“Wit op zwart, dat is al lastig genoeg op Wit op zwart, dat is al lastig genoeg op papier. Om deze perfecte witte aders op Gesinterd Steen goed te krijgen, moesten we een geheel nieuwe technische weg inslaan en de grenzen van design verder verleggen”, aldus Carlos García, Hoofd Design van TheSize.

Interzum

Neolith Nero Marquina wordt geshowd op de interzum in Keulen, Duitsland, van 16-19 mei 2017, in hal 10.2 op stand A030.

Het materiaal is verkrijgbaar in afwerklaag Polished en Silk en in diktes 6 mm en 12 mm. Neolith Nero Marquina is geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zoals vloeren, muren, aanrechtbladen, keuken- en badkamerbladen en meubilair.

Gerelateerde berichten

Wanneer je een auto koopt, mag je steevast even proefrijden. Het is immers geen goedkope aanschaf....

INretail en Bureau Stedelijke Planning lanceren het project ˜Vitale Buitenstad” en de bijbehorende...

Deze week besteedde het tv-programma Radar aandacht aan de wettelijke garantie op huishoudelijke...

Leave a Reply