By

De woonwinkels in ons land verwachten een druk paasweekend met veel bezoekers, aldus brancheorganisatie INretail Het weer is komend weekend ideaal voor een bezoek aan de woonboulevard of woonwinkels in de binnenstad.

“Vorige week zondag was het te warm. Nu is de weersverwachting perfect om te gaan woonwinkelen,“ aldus Bert-Jan van der Stelt, branchemanager van INretail. “De brancheorganisatie verwacht over 2017 een omzetstijging van 5%.”

Het paasweekend is voor veel consumenten een goed voorjaarsmoment om de nieuwe wooncollecties te bekijken en kopen. Individuele woonwinkelondernemers en complete meubelboulevards spelen hierop in met speciale marketingacties komend weekend. Die variëren van paashaas- tot prijsactiviteiten.

Bert-Jan van der Stelt

Positief

De dynamiek waarvan weer sprake is op de huizenmarkt, zorgt ook voor extra interesse in het aanbod van de woonwinkels. Dit jaar rekent de markt op 225.000 verhuizingen alleen al voor bestaande woningen. Dat is opnieuw een record met een positief effect op woonwinkels. Iedere verandering van woonstek neemt namelijk investeringen in het nieuwe adres met zich mee.

Nu de crisis voorbij is, durven consumenten weer makkelijker duurzame consumptiegoederen te kopen. Geld wordt niet meer alleen gespaard, maar ook doelgericht uitgegeven aan jarenlang woongenot. Een belangrijke trend die gesignaleerd wordt in de woonbranche is de interesse in ‘puur’ dat doorvertaald wordt naar design, de terugkeer van groen in het interieur (planten) en de populariteit van houten meubelen. Ook in asseccoires voor in alle leefruimten van het huis hebben consumenten veel belangstelling.

Gerelateerde berichten

Wanneer je een auto koopt, mag je steevast even proefrijden. Het is immers geen goedkope aanschaf....

INretail en Bureau Stedelijke Planning lanceren het project ˜Vitale Buitenstad” en de bijbehorende...

Deze week besteedde het tv-programma Radar aandacht aan de wettelijke garantie op huishoudelijke...

Leave a Reply