By

De Torta Cioccolatina is voor het Italiaanse familiebedrijf Bertazzoni het ultieme ingrediënt van een stijlvol kerstfeest. Op de vooravond van de feestdagen doen de Bertazzoni’s ons het familierecept cadeau.

De familie Bertazzoni produceert al meer dan 130 jaar Italiaanse keukenapparaten. Zoals het de Italianen betaamd, hechten ook de Bertazzoni’s veel waarde aan lekker eten. Tijdens de kerst staat de tafel vol met delicatessen.

Het hoogtepunt is de Torta Cioccolatina die als dessert geserveerd wordt. Benieuwd hoe je deze lekkernij kunt maken? Dit is het recept:

Bertazzoni recept kerst Ingrediënten:

200 gram suiker

4 eieren, gesplitst

200 gram pure chocolade

150 gram boter

70 gram bloem

1 klein zakje vanillesuiker

Poedersuiker ter decoratie

1 snufje zout

Mix de suiker en eierdooiers in een grote kom tot je een vloeibare gele crème hebt. Zet een metalen kom (of een pan als je geen metalen kom hebt) enige tijd in de vriezer. Gebruik deze metalen kom om de eiwitten stijf te kloppen – voeg een beetje zout toe. Schep de eiwitten door de gele crème, zodat je de luchtigheid behoudt.

Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Voeg dit aan de hoofdmix toe, net als de bloem en de vanille. Verwarm de mix dertig minuten in je oven op 140 graden – of 25 minuten als je een gasoven hebt. De Torta Cioccolatina moet vochtig blijven aan de binnenzijde, zoals een brownie. Decoreer met poedersuiker en serveer in kleine blokjes. Genieten maar.

Gerelateerde berichten

De gemiddelde omzetstijging van 3,4% die woonwinkels in het eerste kwartaal realiseerden, is hoger...

Nederlandse architecten koken tegen elkaar onder leiding van chefkok Stefan van Sprang op 22 mei....

Maar liefst een vijfde van de Nederlandse vrouwen krijgt na de aanschaf van keukenapparatuur spijt....