By

Met een brief heeft de inspectie SZW (voormalige arbeidsinspectie) bekend gemaakt de komende periode bijna 3.000 winkels te gaan controleren op de wettelijk verplichte RI&E. Dit meldt brancheorganisatie INretail.

“Diverse ondernemers ontvingen inmiddels een rechtstreekse waarschuwingsbrief. In de ogen van de inspectie is het aantal ondernemingen dat de RI&E nog niet heeft uitgevoerd te groot”, vertelt woordvoerder Paul te Grotenhuis. “Bij een bedrijfsongeval kan een boete tot € 3000,- worden uitgedeeld als er geen actuele RI&E aanwezig blijkt te zijn.

Oproep

INretail roept ondernemingen op de RI&E uit te laten voeren en geconstateerde verbeterpunten aan te pakken. De brancheorganisatie waarschuwt daarbij voor aanbieders die veel te hoge tarieven rekenen en heeft daarom een eigen RI&E-service opgetuigd.

Te Grotenhuis: “De ondernemer wordt het controle- en invulwerk van 120 vragen uit handen genomen door een RI&E specialist. Daardoor blijft het tijdsbeslag voor de ondernemer beperkt. Ook wordt een plan van aanpak opgesteld als uit de Risico Inventarisatie & Evaluatie verbeterpunten naar boven komen. Voor leden is deze RI&E service aantrekkelijk en dat geldt, ondanks een toeslag, ook voor ondernemingen die niet bij INretail zijn aangesloten.”

Gerelateerde berichten

Vanmorgen heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangekondigd dat de wetgeving...

‘Zo werkt het niet’. Onder dat motto zijn leden van brancheorganisatie INretail en ondernemers uit...

Caressi, producent van spoelbakken, kranen en accessoires, start 2019 met de overname van DPS...

Leave a Reply