By

Er is goed nieuws voor de bijna 35.000 medewerkers en werkgevers in de woondetailhandel. Na zes jaar heeft INretail een onderhandelaarsresultaat met vakbonden AVV, de Unie en CNV bereikt over een cao. Er is aansluiting gevonden bij de cao Fashion, Sport & Lifestyle.

Bron: INretail

De woondetailhandel is niet de eerste branche die dit jaar kiest voor modernisering van de arbeidsvoorwaarden. Eerder dit jaar sloot de cao Tuincentra aan.

“De cao Fashion, Sport & Lifestyle is inmiddels de toonaangevende cao voor de non-food detailhandel. Dat is een uitstekende ontwikkeling,” aldus Jan Meerman, directeur van INretail. “Het versnipperde landschap van kleine detailhandels cao’s voor een beperkte achterban is niet toekomstbestendig. Een grote cao met daarin heldere afspraken die passen bij de veranderingen die de retail ondergaat, biedt duidelijkheid en structuur. Het ontzorgt ondernemers.”

Loonstijging

Als de achterban van de vakbonden groen licht geeft, gaat de cao op 1 januari 2017 in en stijgen de lonen op 1 april met 2,75% en op 1 januari 2018 met nog eens 1%. Werken op zondag wordt vanaf 1 januari met 50% extra salaris beloond in plaats van 100% nu nog. Huidige medewerkers worden hiervoor gecompenseerd. De cao loopt tot 1 juli 2018.

Woonmodule

De cao Fashion, Sport & Lifestyle geldt door de aansluiting van de woonbranche vanaf volgend jaar voor ruim 140.000 medewerkers in de non-food detailhandel. Aan de basisafspraken uit de cao Fashion, Sport & Lifestyle wordt een woonmodule toegevoegd. Daarin wordt een aantal afspraken specifiek voor deze branche opgenomen.

Gerelateerde berichten

Een goede digitale ervaring is voor grote merken in alle branches essentieel, maar in de praktijk...

Sinds kort is de nieuwe Blum website in de lucht. Hierop staan meer foto’s, meer productinformatie...

Er wordt druk gebouwd in Hulst. Er komt een nieuwe keukenboulevard, meer ruimte voor Depot Zeven en...