100 jaar Bauknecht

0

Het merk Bauknecht is al meer dan honderd jaar een begrip. Een beknopt overzicht van de historie van dit merk.

1919

In het Duitse Tailfingen start Gottlob Bauknecht zijn eerste elektronische werkplaats. Met een startkapitaal van slechts 500 Duitse Mark ontwikkelt Bauknecht elektrische motoren, om de werkzaamheden van fabrieksarbeiders te verlichten. De visie van Gottlob Bauknecht geldt nog steeds als de belangrijkste drijfveer: het leven van mensen makkelijker maken door technische ontwikkeling.

1924

Gottlob Bauknecht opent zijn eerste verkoopkantoor in Stuttgart en voegt een succesvolle motor voor naaimachines toe aan het assortiment.

1932

De ontwikkeling van Landfruend motor, een revolutie voor industrie en landbouw.

1938

Bauknecht lanceert de Allfix keukenmachine, de eerste stap in de keuken van de consument.

1950’s

Bauknecht ontwikkelt de eerste vaatwassers van hoge kwaliteit.

1960’s

Het eerste 3-sterren vriezercompartiment in een Bauknecht-koelkast is een feit.

1980’s

Bauknecht introduceert de eerste onderbouw oven.

1982

Bauknecht wordt opgenomen in de Philips Group.

1989

Het Amerikaanse Whirlpool Corporation en de Nederlandse N.V. Philips vormen samen een joint venture, onder de naam Whirlpool Europe B.V. Het bedrijf heeft hierdoor direct perfecte mogelijkheden tot productie en marketing van huishoudapparaten van onder andere Bauknecht en Ignis.

1991

Philips verkoopt haar belang in Whirlpool Europe B.V. aan Whirlpool Corporation, omdat witgoed geen centrale plaats meer inneemt binnen het Eindhovense concern.

2019

Bauknecht lanceert Collection 11 met een zwart, greeploos design. Technisch hoogtepunt is MyMenu, een geavanceerde assisted cooking-ervaring, waardoor zelfs de meest onervaren kok uit de voeten kan met de oven. Via de internetconnectie bedient en controleert de gebruiker de apparatuur op afstand via de smartphone of tablet.

Leave A Reply