20% van Nederlandse vrouwen spijt van keukenapparatuur

0

Maar liefst een vijfde van de Nederlandse vrouwen krijgt na de aanschaf van keukenapparatuur spijt. Met name de kookplaat en de oven blijken geen succes. Dit blijkt uit onderzoek van vtwonen en Inspiratiehuis 20|20 van BSH Huishoudapparaten.

Het schoonmaken van beide apparaten wordt vaak als reden genoemd om niet tevreden te zijn. Bij de kookplaat is de afstand tussen de kookpitten meestal niet toereikend. Die ontevredenheid is opvallend, omdat keukenapparatuur een flinke hap uit het totale keukenbudget neemt. Gemiddeld denken de vrouwen 41 procent uit te geven aan apparatuur.

Niet zonder vaatwasser

Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna driekwart van de vrouwen niet meer zonder vaatwasser kan. Het merendeel kan ook niet zonder heteluchtoven (60%) en magnetron (57%). Tot slot gaat een kwart van de vrouwen volledig op het gevoel af bij de aanschaf van apparatuur.
Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 1400 vrouwen. Zij vonden het aanschaffen van een keuken niet altijd een leuke klus: 10% van de vrouwen die eerder een keuken heeft aangeschaft, omschrijft dat als een onprettige ervaring. Dit komt grotendeels door opdringerige verkopers.

Keuzehulp

Om mensen te helpen bij het maken van toekomstige keuzes, heeft vtwonen in samenwerking met inspiratiehuis 20I20 een test ontwikkeld die helpt bij het kiezen van keukenapparatuur. Door de test te doen, kom je erachter wat voor apparatuur bij jouw levensstijl past. Wie voor 31 augustus 2018 deze test doet, maakt kans op persoonlijk keukenstylingadvies van een vtwonen stylist. De test staat op het vernieuwde platform vtwonen.nl/keuken.

Leave A Reply