Nieuwste inductiekookplaten van Pelgrim

0

Pelgrim introduceert twee nieuwe inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiginstallatie. Deze beschikken over koppelaar kookzones, zodat aan beide zijden van de kookplaat een extra groot kookoppervlak gecreëerd kan worden.

Een andere noemenswaardige eigenschap is de Auto Air functie die ervoor zorgt dat de afzuiging zich automatisch aanpast aan de kookstanden die in gebruik zijn. De nieuwe Pelgrim kookplaat is verkrijgbaar in twee kleuren: glanzend zwart (IKR4082F) en matzwart design (IKR4082M).

Beide modellen hebben automatische programma’s zoals een warmhoud- en een smeltfunctie voor bijvoorbeeld boter en chocolade. De zogenoemde aankookfunctie is praktisch voor het koken van pasta of aardappelen; de kookzone gaat automatisch in de hoogste stand en schakelt daarna terug naar de eerder gekozen lagere stand.

Installatie

De kookplaten zijn 83cm breed en zowel geschikt voor opbouw als vlak inbouwbaar. De slanke installatie met smalle afvoer naar buiten neemt weinig ruimte in onder het werkblad zodat er voldoende opbergruimte behouden blijft.

Schoonmaakadvies

Een van de voordelen van een inductiekookplaat is dat het eenvoudig schoon te maken is. Pelgrim adviseert de kookplaat dagelijks na het koken te reinigen met een sopje met een milde ontvetter, zoals afwasmiddel of allesreiniger. Zo verwijder je ook olie, boter en vet dat tussen de verfijnde puntjes in het patroon terecht komt. Tip: activeer altijd eerst het kinderslot voordat je gaat schoonmaken zodat de plaat niet per ongeluk aan kan springen en je jezelf of anderen bezeert.

 

Comments are closed.