Acht keukenconcepten voor vluchtelingen- en asielzoekerscentra

0

Het collectief Soup International geeft acht keukenconcepten ontworpen die ingezet kunnen worden in kampen voor vluchtelingen of asielzoekers. Voor hen is het prettig om aanraking te komen met normale, alledaagse handelingen, zoals koken en afwassen.

Soup International is een collectief van acht afgestudeerden van de MA Interior Design studie aan de University of East Londen. Voor de opdracht moesten zij een multifunctionele, verplaatsbare keuken ontwerpen die ingezet kan worden op de Southwark Day Centre of Asylum Seekers. Deze nonprofit organisatie heeft drie dagcentra waar asielzoekers en vluchtelingen wekelijks samen lunchen. Zij verkeren vaak in grote onzekerheid en zijn niet zelden getraumatiseerd. Alledaagse handelingen zoals koken en afwassen is voor hen een heel fijne afleiding.

Cello Kitchen door Aysha Farina met gebogen overkappingen, geïnspireerd op vormen die in kerken terug te vinden zijn.

Ook het design van de Ciborium Kitchen van Himani Harikrishna is gebaseerd op kerken, wat onder meer te zien is aan het zitgedeelte wat doet denken aan het podium van het koor.

Tatiana Garcia’s 8-Gon kitchen heeft enkele hoge schermen waar niet alleen plaats is voor accessoires en kookgerei, maar ook voor foto’s en memorabilia.

Yuan Shiqi’s Memories Decorator keuken

Ayca M Aydin’s Foldable Kitchen is dankzij het multiplex van berkenhout licht van gewicht en makkelijk uit elkaar te halen. Dit maakt het ontwerp erg geschikt voor hergebruik op andere locaties.

Comments are closed.