Alessi en HANSA slaan handen ineen voor sculpturale kraan

0

Wat gebeurt er als de designers van de Italiaanse designfabrikant Alessi en HANSA samen een kraan ontwerpen? Het resultaat is een sculpturaal exemplaar die wat weg heeft van een sierlijke zwaan.

De fabrikant noemt de vormgeving van ALESSI Swan een ‘bijzondere 360° graden-ervaring’, omdat men vanuit elke invalshoek een ander zicht heeft op het silhouet van de kraan. Voor de hendels liet designer Mario Trimarchi zich inspireren door de vleugels van een zwaan.

Met de linkervleugel bepaal je hoeveel water mag stromen, met de rechtervleugel controleer je de temperatuur. De rechtervleugel heeft nog een extra functie dankzij een led-display. Als het water warmer wordt dan 32° graden, gaat een rood lichtje branden. Is het water warmer dan 45° graden, dan flikkert het rode lichtje om de gebruiker te waarschuwen.

“Mijn grootste wens is om objecten te ontwerpen die een glimlach op ons gezicht brengen, zelfs wanneer we net wakker zijn”

– Mario Trimarchi.

“Het delicate design van ALESSI Swan herinnert ons eraan dat water een kostbaar goed is. Iets wat we met respect en zorg moeten behandelen, dag in dag uit”, vervolgt Trimarchi. Hij staat erom bekend alledaagse objecten om te toveren tot ware kunstwerken.

Leave A Reply