Amsterdamse design route GLUE

0

In september start het nieuwe evenement GLUE. Deze driedaagse designroute verbindt meer dan tachtig Amsterdamse ontwerpers, architecten, merken, showroom, galeries en musea.

Initiatiefnemers van dit evenement zijn Janine de Jong, Guus van Maarschalkerweerd en David Heldt. Zij zorgen ervoor dat de deelnemers van GLUE van 18 tot en met 20 september hun deuren openen voor collega’s en designliefhebbers.

Rive Roshan

Designcriticus Max Bruinsma cureert speciaal voor de gelegenheid bij galerie De Binnenkant de expositie Humble Design. En biedt industrieel ontwerper Robert Bronwasser een inkijkje in zijn studio waar hij zijn boek ‘Enjoy everyday design’

“GLUE tekent het begin van een nieuwe tijd waarin corona onze manier van leven, werken en zakendoen bepaalt en is een antwoord op drukke, beurzen, waar bezoekers in drommen tegelijk in de rij staan om een presentatie te zien.”
Tijdens GLUE kan elke bezoeker lopend, met het openbaar vervoer of op de fiets, overal ‘coronaproof’ binnenlopen, lezingen, workshops, exposities, en boekpresentaties bezoeken, en zich laten verrassen door al die verborgen creatieve parels die in de stad zijn opgediept.

Aanrader

Een van die bijzondere locaties is galerie De Binnenkant. In het sfeervolle authentieke pand in hartje centrum cureert Max Bruinsma, bekend als onder andere design- en kunstcriticus, redacteur, schrijver en docent, de tentoonstelling Humble Design. Hij presenteert objecten van Atelier NL, Boris Tellegen, Femke Dekkers, Geke Lensink, OS∆OOS, Paper Factor en Rive Roshan. Alle ontwerpen refereren aan de titel van de expositie en kenmerken zich door een ogenschijnlijke eenvoud, minimalistische vormen en de wens om nieuwe benaderingen te vinden voor het (her-) gebruik van materialen en hulpbronnen in onze oververzadigde wereld.

Comments are closed.