Arte for India festival

0

Steenverwerker Arte uit Helmond organiseert op zaterdag 29 september het Arte for India festival om geld in te zamelen voor het Arte Right To Education project in India.

Dit project moet de arbeids- leefomstandigheden van kinderen in India verbeteren. Het hoofddoel van het project is zoveel mogelijk kinderen naar school te brengen.

Het food & music festival vindt plaats op het bedrijventerrein van Arte aan de Maisdijk 4 in Helmond en is van 12.00 tot 17.00. De entree bedraagt 6,25 euro (e-ticket), kinderen onder de 12 jaar hebben gratis entree.

Food & Music

Het bedrijventerrein van Arte zal volledig omgetoverd worden tot een waar festival terrein met diverse foodtrucks, kookdemo’s, kraampjes en speeltoestellen voor de kinderen. Muziekoptredens worden die dag verzorgd door bekende artiesten zoals, Joel Borelli, DJ Kerrle, Daredevils, Basement 21 en Daniel Stosic. De ceremoniemeester van het festival is Jan van den Heuvel, één van de leden en presentator van het Ondernemerscafé Deurne. 

Arte Responsible Stone Foundation


De sponsorgelden bestaan uit een kleine financiële bijdrage van bezoekers en er gaat een deel van de opbrengst van de kraampjes naar het project. Het opgehaalde geld zal gestort worden op naam van de Stichting Arte Responsible Stone Foundation. Deze stichting is speciaal opgericht voor het A.R.T.E project, zodat het ook los van Arte kan voortbestaan.

Biodiversiteitstuin

Daarnaast is om 14.00 tot 14.15 de officiële opening van de biodiversiteitstuin op het terrein van Arte door wethouder Antoinette Maas van de Gemeente Helmond, William de Kleijn van Waterschap Aa en Maas en Frits Rutten van Stichting Bedrijventerrein Helmond.

Deze 5000m2 grote tuin is voorzien van een poel, wandelpaden, fruitbomen, moestuin en bloemenweiden en past in het MVO-beleid van Arte.

 

Leave A Reply