Arte ondertekent TruStone initiatief

0

TruStone wil voorkomen dat in steengroeven mensen- en arbeidsrechten worden geschonden. Diverse betrokken partijen, waaronder Arte, hebben afgelopen week het convenant ondertekend.

TruStone is een samenwerking tussen de overheid, vakbonden en ngo’s. Er zijn ook fabrikanten bij betrokken, zoals Arte. Het doel is om een verantwoorde productie en inkoop van natuursteen te bewerkstelligen.

Bestrijding kinderarbeid

In de Benelux bestaat de natuursteensector enkele honderden bedrijven. Met het inkopen en verwerken van natuursteen is vaak sprake van omstandigheden waarbij mensenrechten en arbeidsrechten worden geschonden. Dat moet aangepakt worden, stelt TruStone. “Het uiteindelijke doel is de bestrijding van kinderarbeid en gedwongen arbeid, en het verbeteren van de veiligheid en gezondheid op werkplekken.”

Ondertekening door Niels van den Beucken

Past bij MVO

Financieel directeur van Arte, Niels van den Beucken, heeft de afgelopen jaren deelgenomen aan de onderhandelingen van het TruStone initiatief. Dit heeft hij samen gedaan met het ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van Minister Kaag. De onderhandelingen hebben plaatsgevonden onder voorzitterschap van de SER. Er waren verschillende vakbonden, brancheorganisaties en ngo’s bij betrokken. “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en een duurzame en transparante ketenbenadering staat centraal in het beleid van Arte, het TruStone initiatief sluit hierbij aan”, aldus Van den Beucken.

Leave A Reply