Arte trots op resultaten jaarrapportage TruStone

0

Uit de eerste jaarrapportage van het initiatief TruStone blijkt dat deelnemende bedrijven belangrijke stappen hebben gezet richting verantwoorde natuursteenketens. Dit meldt initiatiefnemer Arte.

Arte heeft in de afgelopen jaren samen met het ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, NGO’s en vakbonden het TruStone initiatief opgezet. Het doel hiervan is om problemen aan te pakken die de keten op het gebied van kinderarbeid, gedwongen arbeid, gebrek aan vakbondsvrijheid, veiligheid en gezondheid.

“De eerste resultaten zijn erg positief”, meldt Arte. “Bedrijven die deelnemen hebben meer inzicht in de herkomst van hun materialen en een deel van de bedrijven draagt bij aan verbeteringen van arbeids- en mensenrechten en milieuomstandigheden in de keten.”

Arte heeft in het kader van TruStone het Arte Right To Education project opgezet in India. Het concern wil daar een ‘Child Labour Free Zone’ creëren. In de laatste uitgave van K&D geeft Arte aan dat dit niet altijd even makkelijk is, zeker niet nu corona is uitgebroken. Toch zijn er al wel stappen gezet en enkele kinderen gered van kindhuwelijken en kinderarbeid.

 

Comments are closed.