ATAG ontvangt Special Award for Excellence

0

ATAG heeft twee GIO-erkenningen ontvangen voor de nieuwe MAGNA Connected Combi-Stoomoven en de nieuwe MAGNA inbouwkoelkast met Durafresh. Daarnaast kreeg de fabrikant ook een Special Award for Excellence.

Deze prijs werd toegekend aan de nieuwe MAGNA inbouwkoelkast (KD84178AF) op het criterium ‘originaliteit’ vanwege de houten accessoires en het vershoudsysteem Durafresh.

De Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp, kortweg GIO, stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen en erkent het buitengewone belang van integrale productontwikkeling. Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp is dus geen prijs, maar een kwaliteitstempel voor goed vakmanschap.

Een onafhankelijke jury heeft bovendien de mogelijkheid om een Special Award for Excellence toe te kennen aan elk van de vijf beoordelingscriteria aan een op dat criterium bijzonder onderscheidend product.

Vernieuwde GIO

“Na de wederom succesvolle DDW-editie vorige jaar vindt GIO zichzelf dit jaar opnieuw uit”, meldt de organisatie. “Zowel het inschrijvingsproces als de publiekstentoonstelling zijn opnieuw vormgeven. Alle inzendingen waren niet alleen te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven maar ook, en vanaf vandaag in Cube Design Museum in Kerkrade.”

Special Awards for Excellence 2017

  • Functionaliteit: Fiets F3 6.0, ontwerp: Loot, Osinga, Everts,. Kurvers & de Weerd, producent: KOGA
  • Respect: staf-urn TOLAD, ontwerp: npk design, product: producent: Cycle of Rituals
  • Originaliteit: ATAG Magna inbouwkoelkast KD84178AF (met durafresh), ontwerp: ATAG design team, producent: ATAG Benelux
  • Ergonomie: schoenen voor healthcare omgeving, ontwerp: VanBerlo, producent: Watts Footwear bv
  • Vormgeving elektrische bromfiets MOTORMAN, ontwerp: Ronald Meijs (MEIJS Motorman), producent: Mylane BV
  • Publieksprijs: connected Bin met IoT sensor, ontwerp: Ziut / Aram Hartsuyker, producent: Intemo

 

Leave A Reply