ATAG wint drie Red Dot Design Awards

0

ATAG krijgt dit jaar maar liefst drie Red Dot Design awards. Deze prestigieuze prijzen zijn gewonnen in de categorie keukenapparatuur en keukenaccessoires met drie apparaten uit de ATAG MAGNA-lijn.

Het gaat om de inbouw koffiemachine, inbouw koelkast met Durafresh en inbouw vriezer met No Frost. ATAG is bijzonder trots op het winnen van de Red Dot Design Awards. Te meer, omdat de fabrikant vorig jaar ook al twee GIO erkenningen en een Special Award for Excellence ontving. 

Een kort overzicht van de drie winnende MAGNA-producten:

De koffiemachine (CM4574M)


Deze inbouw koffiemachine past qua design en materialen bij de overige inbouwapparatuur in de MAGNA-lijn. De bediening bestaat uit een TFT-touchscreen met dezelfde vormgeving en hetzelfde kleurgebruik als bij de ovens. Er zijn vele individuele instellingen en de favoriete keuzes zijn makkelijk op te slaan, per gekozen profiel, dat per lid van het huishouden of gast is in te stellen.

De koelkast (KD84178AF)


De afgelopen jaren is er bij ATAG in huis hard gewerkt aan de ontwikkeling van een compleet nieuwe lijn koel­kasten die alles moet bieden voor de kook- en designliefhebber: optimale conserveringsfunctionaliteiten, een flexibele indeling, gebruik van hoogwaardige materialen en een heldere verlichting.

De elektronische temperatuurregeling wordt ondersteund door het CoolFlow-systeem dat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van koele lucht in de hele koelkast. Hierdoor is er geen temperatuurverschil meer tussen boven en onder in de koelkast.

Het klimaat in de DuraFresh-lades is te regelen op vier verschillende niveaus, afhankelijk van de inhoud. Door deze klimaatzones blijven de vitaminen, mineralen en smaak van voedingsmiddelen tot wel drie langer behouden dan normaal, belooft ATAG.

De inbouw vriezer (KD84178CD)


Het ATAG No Frost systeem in de inbouw vriezer voorkomt de vorming van ijskristallen op producten. Daarnaast schuiven de vrieslades makkelijker in en uit dankzij de telescoopgeleiding.

Red Dot Design Award


In deze editie hebben internationale deskundigen ruim vijfduizend inzendingen uit 59 landen beoordeeld. De jury bestond uit 40 zeer ervaren mensen van over de hele wereld. De uitreiking van de Awards zal plaatsvinden in het Aalto-theater in Essen, op maandag 9 juli, waarna de winnende producten zowel online als in het Red Dot Museum in Essen worden getoond.

Leave A Reply