Bart van Wijk: “Twee keukennoviteiten en wat licht kan doen”

0

Toch wel trots op mezelf deze keer. Na meer dan 1000 lichtplannen getekend (en uitgevoerd) te hebben, vind ik deze wel heel erg mooi. Occhio gecombineerd met Viabizzuno zorgt voor een enorm mooi samenspel. De armaturen zijn geleverd door Cone Lighting uit Merksem (Antwerpen).

Tekst en fotografie: Bart van Wijk

In de keuken van dit Amsterdamse appartement heb ik twee nieuwigheden gestopt. Het werkblad richting de woonkamer is maar één centimeter dik, maar hangt niet door. Dit werd mogelijk door een aluminium constructie toe te passen, lijkend op een vleugel van een vliegtuig (zie tekeningen). De tweede noviteit is het gebruik van zwevende kasten met kookapparatuur. Dit werd mogelijk door deze elementen in een voorzetwand te monteren. De open ruimtes tussen de ‘blokken’ zorgen voor veel ruimtelijkheid en lichtinval.

Achter de op maat gemaakte kasten in de woonkamer zitten verstopte betonnen constructies van de bouw. Deze oplossing doet de woonkamer groter lijken. De boekenkast achterin (voorzien van Rimadesio schuifwanden: O zo mooi) wordt op deze manier bovendien beter betrokken bij de woonkamer.

JOB interieurbouw/ meubelmakerij uit Amstelveen heeft voor dit project vakwerk geleverd! Alle elementen in dit appartement smelt als een puzzel in elkaar. Ik probeer altijd een interieur te ontwerpen dat ook zonder meubelen of decoratie al een mooi plaatje is. In dit appartement is dat weer gelukt 🙂

Groet, Bart

PS: Professionele foto’s moeten nog gemaakt worden.

 

Leave A Reply