Batibouw 2018 pakt uit op keukengebied

0

BATIBOUW, de grootste bouw-, renovatie- en decoratiebeurs in België, is van start gegaan. Tot zondag 4 maart tonen exposanten hun nieuwste producten. K&D bracht uiteraard een bezoek aan deze populaire beurs.

Dit jaar is het aantal stands met keukenproducten flink uitgebreid. Voor het eerst zijn deze niet alleen in Paleis 11, maar ook in een deel van Paleis 7 te vinden.

Trend

De trend in de interieurbranche is op dit moment absoluut ‘ethnic nature’. Dat wil zeggen: geïnspireerd door etnische culturen en tropische natuur. Dit betekent dat we op Batibouw 2018 veel aardetinten en materialen als grofhout, beton en onbehandeld metaal treffen. Al dan niet in combinatie met meer luxe materialen als messing en marmer. Aders en nerven van het hout of de steen mag zeker zichtbaar blijven.

Dit opvallende keukenconcept van Dirk Cousaert is absoluut een voorbeeld van ‘ethnic nature’. De designers aanwezig op de stand vertellen over de totstandkoming van deze keuken: ‘We maken altijd unieke exemplaren, afhankelijk van de materialen die we tegenkomen, zoals deze steen voor het aanrecht. Je zou het kunstobjecten kunnen noemen.’

Wave Kitchen Products liet tijdens de Batibouw voor het eerst deze ronde design lamp zien. Volledig in eigen beheer ontworpen. De lamp sluit tot in de kleinste details aan op de afzuigkap van WKP (links op de foto). De kleur van de coating, de toepassing van led-lampen; de designers van WKP hebben elk detail bedacht en ontworpen. De komende periode zal WKP nog meer producten lanceren, belooft Vincent van den Berg tijdens de beurs.

Boretti, onlangs in Nederland verhuisd naar een nieuw pand in Amsterdam, toonde tijdens de Batibouw het meest recente productassortiment. Meer over de uitbreidingsplannen van dit merk in de komende K&D.

De nieuwe retro-lijn van Etna is een blikvanger op Batibouw. Het merk deelt een ruime, open stand met zustermerken ATAG en Etna.

Hoeveel past er in een kast? Dat laat Blum zien op haar stand. Zoals op deze foto te zien is, passen drie volle boodschappenwagens in een brede kast dankzij het nieuwste ladesysteem van Blum.

Tijdens Batibouw 2018 werden niet heel veel écht nieuwe producten getoond. De meeste fabrikanten wachten met hun introducties tot de EuroCucina in Milaan. Maar Silestone liet toch al drie nieuwe tinten zien, een uitbreiding van het Eternal assortiment. De samples waren net op tijd klaar voor de Batibouw en werden geleverd op de ochtend van de opening van de beurs. Bij deze dus alvast een preview!

Leave A Reply