BATIBOUW trekt te weinig bezoekers, organisatie onderneemt actie

0

BATIBOUW 2019 is achter de rug en de organisatie maakt de cijfers op. De beurs trok dit jaar 257.000 bezoekers. Dat zijn er veel, maar niet genoeg. Daarom wordt BATIBOUW volgend jaar in een nieuw jasje gestoken.

De beurs zal in 2020 negen dagen lang zijn, van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart. Daarnaast constateert de organisatie dat het consumptiepatroon van de bezoekers is veranderd. Ze verzamelen niet alleen informatie op de beurs, maar ook online, bijvoorbeeld via social media. Deze informatie neemt de organisatie mee in het plan van aanpak voor volgend jaar.

Spannende uitdaging

BATIBOUW 2019 trok 257.000 bezoekers

“De beurzensector moet resoluut voor de toekomst kiezen”, zegt Philippe Lhomme, voorzitter van FISA, het bedrijf dat BATIBOUW organiseert.

“BATIBOUW is een uitzonderlijk merk dat bij Belgen welbekend is. De beurs viert dit jaar haar 60ste verjaardag. Een make-over als deze is voor ons een spannende uitdaging.”

Frédéric François, de nieuwe directeur van FISA, voegt daaraan toe: “BATIBOUW is en blijft een van de mooiste beurzen van Europa. We willen volgend jaar nóg meer doelgroepen bereiken. Om maar één voorbeeld te noemen: vastgoedontwikkeling krijgt steeds meer voorrang op individuele bouw, en hieraan willen we dan ook speciale aandacht besteden.”

De terugkeer naar de stad is een ander thema dat speciale aandacht vereist, een thema dat onder andere architecten en studenten architectuur bezighoudt.

Moet grootste beurs blijven

De nieuwe formule is een beslissing van de beursorganisatoren én het exposantencomité. “Samen met de organisatoren hebben we een kritische denkoefening gemaakt, waarvan een kortere beurs de conclusie is. Het doet mij een groot plezier dat ze ons zo nauw betrekken bij deze belangrijke beslissing”, verklaart Yves Sottiaux, voorzitter van het exposantencomité en commercieel directeur van Velux.

“Ondanks het mindere aantal bezoekers de laatste jaren, is BATIBOUW een groots evenement voor de bouw-, renovatie- en decoratiesector, en dat moet zo blijven.”

Leave A Reply