By

Soms komen we zo’n mooie, bijzondere keuken tegen op het internet… die moet even gedeeld worden. Zo ook deze van studio KHBT die een interview gaf aan het magazine Dezeen. Een keuken die doorloopt tot in de badkamer.

Fotografie: Johannes Marburg 

De donkere trap van walnotenhout loopt door als werkblad voor de keuken en aan de andere kant loopt het hout door in de badkamer. Dit bijzondere ontwerp is te vinden in een gerenoveerde woning in Mayfair, in Londen.

Door het hout als een streep door de woning te leggen, wordt het splitlevel design van de woning benadrukt.

“The existing flat already had a stair running from one room to the other due to head height restrictions at the main public staircase. The former design tried to hide this stair, but we saw it as the defining element of the flat which should be celebrated.”

– Karsten Huneck, mede-eigenaar van KHBT

Over het gebruik van walnoot zegt Huneck: “We wilden een kostbaar element maken en hebben daarvoor een houtsoort gebruikt die traditioneel veelvuldig te vinden is in luxe appartementen in de omgeving van Mayfair.”

De slaapkamerkast is ook heel vernuftig vormgegeven. De kastenwand lijkt doorlopend, maar niets is minder waar. Achter twee panelen schuilt de doorgang naar een andere kamer.

Gerelateerde berichten

Je zou verwachten dat het toilet de meest smerige plek in huis is, maar het is de keuken. Dit...

Het KNMI meldt dat de temperatuur vandaag oploopt tot 38 graden in het zuiden en zuidoosten. Dat is...

Afgelopen weekend werd de internationale persconferentie voor IFA 2019 gehouden in Spanje. K&D was...