By

Bosch beperkt zich niet tot huishoudelijk apparatuur alleen, maar maakt het Smart Home concept compleet met beveiligingsapparatuur die tevens de luchtkwaliteit in de gaten houdt.

Dit jaar heeft Bosch veel te melden op IFA 2016. Enkele nieuwe apparaten en technologieën zagen we eerder dit jaar al op EuroCucina in Milaan, de plek om nieuwe keukenapparaten te tonen. IFA daarentegen is juist de ideale locatie om ook andere producten zoals het beveiligingsconcept te tonen. Het betreft een assortiment met onder meer multifunctionele camera’s en rookmelders.

Connected

Bosch presenteert zichzelf als een ‘connectivity company’. Dat wil zeggen: er is een sterke focus op smart woningen waarbij elementen, zoals de apparatuur, verlichting, beveiliging en verwarming met elkaar en de eindgebruiker communiceren.

8701_02

De OptiMum weet wanneer de slagroom klaar is en stopt automatisch met draaien.

Sensoren spelen hierbij een cruciale rol. Zo is de nieuwe Series 8 inductiekookplaat uitgerust met een sensorsysteem voor koken en bakken en de afzuigkappen beschikken over een sensor die de luchtkwaliteit meet. Zelfs de OptiMUM keukenmachine beschikt over SensorControlPlus waardoor bijvoorbeeld de machine stopt met kloppen zodra slagroom de juiste dikte heeft bereikt.

Dankzij connectivity en sensoren kunnen apparaten zelf ‘nadenken’, besluiten nemen en taken overnemen van de eindgebruiker.

Meer nieuws over andere recente ontwikkelingen bij Bosch volgen later. We zullen dan onder meer schrijven over de nieuwe koelvriescombinaties met camera’s, inductiekookplaat met afzuigsysteem en ultra-zuinige vaatwassers.

8717_06

Een compleet smart home naar de ideeën van Bosch.

 

 

Gerelateerde berichten

Je zou verwachten dat het toilet de meest smerige plek in huis is, maar het is de keuken. Dit...

Het KNMI meldt dat de temperatuur vandaag oploopt tot 38 graden in het zuiden en zuidoosten. Dat is...

Afgelopen weekend werd de internationale persconferentie voor IFA 2019 gehouden in Spanje. K&D was...