Bob van Daan Tech doet meer dan afwassen

0

Eind dit jaar is de eerste vaatwasser van Daan Tech leverbaar. Het is een mini-exemplaar die niet alleen afwast, maar ook producten reinigt met UV-straling. Een handige bijkomstigheid in tijden van corona.

De vaatwasser heeft Daan Tech Bob genoemd. In het apparaat is ruimte voor vier couverts. De worden in twintig minuten schoongemaakt met 2,9 liter water. De vaatwasser gaat open met een druk op de deur.

Daarnaast beschikt het ultramoderne apparaat over UVC-technologie om natte en droge items te desinfecteren. Deze is toegevoegd om het coronavirus te bestrijden. 

Door het verzenden van hoogenergetische fotonen met een golflengte tussen 200 nm en 280 nm worden virussen onschadelijk gemaakt. In de Bob kunnen bijvoorbeeld mondkapjes gereinigd worden en mobiele telefoons. De gebruiker hoeft zich geen zorgen te maken over contact met UV-straling, meldt Daan Tech. De Bob heeft namelijk een ingebouwde sensor die UVC onmiddellijk uitschakelt om huidcontact te voorkomen. Zelfs de patrijspoort is gemaakt van filtermateriaal dat alleen gefilterd zichtbaar licht doorlaat.

 

Het waterreservoir in de Bob zorgt ervoor dat een wateraansluiting niet nodig is. Bovendien geeft het waterreservoir de vrije keuze om voor koud water te kiezen: milieuvriendelijker en goedkoper. Tot slot wordt de vaat op een natuurlijke wijze gedroomd, doordat de deur automatisch openspringt na het programma. Hierdoor bespaart het apparaat energie.

 

Comments are closed.