Brandbrief aan politieke partijen: winkels moeten open!

0

Ondernemers zetten druk op de overheid om de winkels zo snel mogelijk geopend te krijgen. Brancheorganisatie INretail heeft een brandbrief gestuurd naar alle politieke partijen die is ondertekend door ruim 80 winkeliersverenigingen en centrummanagers.

Bron: retailtrends.nl

Winkelstraat in Amsterdam

Volgens de winkeliers kan er veilig gewinkeld worden met anderhalve meter afstand. Het aantal besmettingen is gedaald en de retailers vinden het hoogtijd dat de winkels weer open gaan.

“Tijdens de huidige lockdown bewijzen bakkers, slijters, drogisten en dierspeciaalzaken al dat zij veilig open kunnen zijn. Het is nu tijd om de andere ondernemers ook de deuren weer te laten openen. Meer dan zeven zeven op de tien ondernemers van wie de winkel nu gesloten is, geven aan het niet langer te redden.”

“Dit kabinet doorziet niet hoe onvoorstelbaar veel leed veroorzaakt wordt door de winkelsluiting. De impact op ondernemers is gigantisch.”

“Lokale winkels kunnen wel samen bestaan maar niet afzonderlijk. Als er teveel spelers omvallen wordt het ook voor zij die overleven onmogelijk. Dan is de maatschappelijke schade nog veel groter. “Open de winkels op 3 maart. Dat kan veilig en hoort bij de pandemiefase waarin Nederland inmiddels zit”, stelt INretail.

De lockdown loopt tot en met 2 maart aanstaande. Het kabinet maakt aanstaande dinsdag bekend hoe het daarna verder moet. De voorspellingen zijn echter niet heel gunstig. Minister-president Mark Rutte heeft al aangegeven dat hij weinig ruimte ziet voor versoepelingen. “Ik ben er niet heel vrolijk over.”

Comments are closed.