Bruynzeel viert 120 jarig bestaan

0

Op 22-jarige leeftijd startte Cornelis Bruynzeel, een telg uit een Zeeuws geslacht van timmerlieden, zijn bedrijf. Nu viert Bruynzeel haar 120-jarig jubileum.

Aanvankelijk begon de onderneming als de stoomtimmerfabriek ‘de Arend’ in Rotterdam. Wanneer zonen Cees en Willen in de zaak komen, verandert de naam in C. Bruynzeel & Zonen.

In de fabriek werden houten vloerdelen en schaverijproducten gemaakt, maar het pand werd verwoest door een flinke brand. Daarop werd in 1919 in Zaandam de Hollandsche Deurenfabriek C. Bruynzeel en Zonen opgericht.

Uitgebreid assortiment

Acht jaar later worden ook andere producten aan het assortiment toegevoegd. Van potloden tot deuren, van keukens en vloeren tot magazijnstellingen. Er is werkelijk van alles geproduceerd in de Bruynzeel-fabriek. Waaronder uiteraard de beroemde keuken van Piet Zwart (hierover een uitgebreid achtergrondartikel in de afgelopen uitgave van K&D)

Bruynzeel keukens

Voor Bruynzeel Keukens is de fabricage van keukens vanaf het begin succesvol, maar vooral door de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog ontstaat er veel vraag naar. Zij bepalen dan ook al sinds lange tijd het gezicht van de Nederlandse keuken en zijn nog steeds het grootste keukenmerk van Nederland

Leave A Reply