Calatta Gold: de klassieker in de Silestone Eternal collectie

0

De nieuwste tint in de Eternal collectie van Silestone heeft een bijzonder luxe uitstraling omdat het op Calacatta marmer lijkt. Maar wat is dit precies en hoe kun je dit onderscheiden van bijvoorbeeld Carrara marmer?

Calacatta is een bijzonder luxe marmersoort, met name omdat het redelijk zeldzaam is. Het is een wit marmersoort met grijze aderen, maar het patroon is dramatischer dan bijvoorbeeld van Carrara marmer. In de aders van Calacatta gold is ook nog eens goud te vinden. Hierdoor krijgt het een nog luxere en warme uitstraling.

Silestone heeft deze marmersoort nu nagebootst en toegevoegd aan de Eternal collectie.

Keukeneiland in Calacatta Gold van Silestone

Keukeneiland in Calacatta Gold van Silestone

 

Eternal Collectie

Silestone heeft geprobeerd om de kleuren in de Eternal collectie zo natuurgetrouw na te bootsen. De aderpatronen lopen dan ook verspreidt over de gehele plaat, doorlopend van het oppervlak tot in de randen.

Eternal Calacatta Gold is naast, Eternal Statuario, Charcoal Soapstone, Eternal Serena en Eternal Marquina een van de vijf nieuwe kleuren van Silestone. Daarbij is dit de eerste collectie van deze fabrikant die met de N-Boost technologie wordt vervaardigd.

N-Boost van Cosentino maakt de reiniging en het onderhoud van Silestone nog gemakkelijker en zorgt bovendien voor meer kleurintensiteit en een hogere glans van het oppervlak.

Daarnaast beschikt Silestone N-Boost ook over de vertrouwde eigenschappen van het materiaal: een hoge kras-, stoot-, zuur-, en vlekbestendigheid met een garantie van 25 jaar. De kleur Calacatta Gold is verkrijgbaar in een glanzend gepolijste afwerking alsook in een matte Suede versie, in een jumbo formaat van 3.25×1.59m, bij uitstek geschikt voor keukeneilanden.

Leave A Reply