CES 2020: Groenten kweken in je eigen LG kweekkast

0

Met een wijnklimaatkast kun je natuurlijk al oh’s en ah’s scoren bij je gasten, maar the next big thing wordt de indoor kruiden- en groentekwekerij. Tijdens CES liet LG een nieuw exemplaar zien, genaamd Harvester.

Ondanks dat steeds meer mensen in kleine appartementjes wonen en geen tuin (of zelfs maar een balkonnetje) bezitten, is de wens om zelf kruiden en groenten kweken vaak groot. Waarom ook niet. Een plantje opkweken geeft veel voldoening en uit eigen tuin eten natuurlijk helemaal.

Inbouwapparatuur

Kleine kruidenkweekbakjes al dan niet met speciale ledverlichting kennen we inmiddels wel. LG pakt het groter aan en toonde tijdens CES een kweekkast die qua maatvoering aansluit op de inbouw wijnklimaatkast en koelvriescombinaties. Zo kan één mooie wand gecreëerd worden.

De Harvester maakt gebruik van speciaal licht, temperatuur en een bewateringssysteem om de optimale omstandigheden te creëren voor het laten groeien van groenten of kruiden. De toevoer van water wordt bijvoorbeeld aangepast aan ieder plantje. Dit, om algengroei en het verdrinken van de plant te voorkomen.

Voor dit apparaat worden speciale zaadpakketjes geleverd. Er passen 24 pakketjes in één Harvester. In eerste instantie is er keuze uit 20 verschillende soorten plantjes, zoals basilicum en sla.

Leave A Reply