Chefkok Wouter van Laarhoven kookt op Dekton

0

Afgelopen najaar maakten chefkok Wouter van Laarhoven en zijn partner Malou Hagenaars hun droom waar en openden zij hun restaurant/bodega Alma in Oisterwijk. Dit restaurant kent een bijzonder keuken, want er is geen kookplaat te zien. De kok kookt op platen van Dekton, waaronder inductie geplaatst is.

Het restaurant is een wat betreft indeling al een bijzondere locatie. Op de bovenverdieping van het pand in Oisterwijk is ruimte gemaakt voor een fine dining restaurant. De kaart bestaat uit een à-la-cartegedeelte en een uitgeschreven menu van vier tot zeven gangen.

Maar er is ook een bodega aanwezig, en wel op de begane grond. Dit moet een meer toegankelijke eetgelegenheid zijn waar 26 personen terecht kunnen voor een hapje, een borrel of een kop koffie. Deze kaart biedt onder meer sandwiches, salades en klassiekers als steak tartare, risotto, langoustines à la plancha en côte de boeuf.

Van Laarhoven bracht tijdens het ontwerpproces een bezoek aan de fabriek van het familiebedrijf Cosentino in Spanje. “Wat mij in Spanje vooral trof, is het formaat van de platen. Zo kreeg ik een goed beeld van de tekening in het materiaal. Het was prachtig om de fabriek te kunnen bezoeken en alle kleuren in groot formaat te zien. Dat leidde uiteindelijk toch tot de keus voor een andere kleur dan die we in eerste instantie in gedachten hadden.”

Het inductieproces geeft géén warmte aan Dekton af, alleen de opwarmende pan zorgt voor een tijdelijke, plaatselijke verwarming van het blad. Via een besturingssysteem kan de temperatuur opgevoerd worden. Een inductieplaat van Dekton is niet alleen mooi, maar biedt ook praktische voordelen voor het restaurant. Een vlak werkblad is immers makkelijk te reinigen. Wanneer Van Laarhoven zijn pannen weghaalt, hoeft hij er enkel een doekje overheen te halen en zijn werkblad is weer schoon.

Leave A Reply