Chewton Glen gaat koken met Neolith®

0

Casestudie

The Kitchen van hotel Chewton Glen (Verenigd Koninkrijk) is een speciaal voor dit doel gebouwde kookschool, die een selectie lessen onder supervisie van populaire tv-chef en alumnus James Martin aanbiedt.

Omdat The Kitchen onderdeel is van een prijswinnend luxe 5 sterrenhotel, was het belangrijk dat het design en de materialen de grandeur van het landgoed weerspiegelden. De nieuwe keuken is ontworpen door Terence O’Rourke in samenwerking met The Big Kitchen Company, en er is gekozen voor Neolith® by TheSize.

Omdat de werkbladen vaak in contact komen met scherpe messen, was een krasbestendig oppervlak een absolute noodzaak. Elk eiland heeft een fornuis en open kasten met planken waarop ook hete pannen neergezet worden. Cruciaal bij de materiaalkeuze was dan ook dat het oppervlak bestand was tegen hoge temperaturen.

Neolith platen in Basalt Grey Silk werden gebruikt voor de werkbladen, plinten, achterwand, legplanken en kasten. De verkrijgbaarheid van Neolith platen met een dikte van 12 mm in grote formaten, waaronder 3.200 x 1.600 mm, bleek een beslissende factor bij de specificatie van het oppervlak voor de commerciële keuken.

Sam Hughes, Senior Designer bij The Big Kitchen Company, vertelt: “Met twee cursisten per eiland zijn de grote platen voldoende breed, zodat alle spullen en apparaten passen en er ook nog genoeg werkruimte overblijft.

De grote platen hebben ook het esthetische voordeel van minimalisering van het aantal voegen, wat bijdraagt aan een naadloos en gestroomlijnder keukendesign.” Een andere eis bij dit project was dat er gaten op maat in de platen van 12 mm gezaagd moesten kunnen worden voor de gootstenen en de fornuizen, evenals voor de planken. TheSize kon aan deze eisen voldoen en deze service leveren.

Het projectteam, waar ook de directeur van Chewton Glen deel van uitmaakte, koos voor de kleur grijs omdat deze zo universeel toepasbaar is. Grijs is prominent aanwezig in de bedrijfskeukensector en een modekleur in eigentijdse particuliere keukens. Grijs is populair omdat het zo gemakkelijk te combineren is, met zowel sprekende, felle kleuren als met neutrale kleurschema’s.

Sam vervolgt: “Voor een ontwerper spelen het uiterlijk en de bestendigheid van een product een belangrijke rol bij de keuze, maar het is ook essentieel dat het materiaal aan de projecteisen kan voldoen. Bij The Kitchen was het belangrijk dat Neolith hoge temperaturen kan verdragen en bestand is tegen snijsporen en andere beschadigingen. Dat, samen met de formaat- en maatwerkopties die TheSize kon bieden, maakte het materiaal ideaal voor deze commerciële setting.”

De kookschool opende afgelopen maart zijn deuren 2017.

Neem voor meer informatie contact op met Yasmina Monteiro, yasminam@thinktank.org.uk of Chris Kader, chrisk@thinktank.org.uk, The Think Tank, T: +44 (0) 20 7831 2225.

 

Informatie

Het merk Neolith® is het resultaat van de nieuwste onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in de branche. Het product is 100 procent natuurlijk, gemaakt van natuurlijke grondstoffen – kleisoorten, veldspaat, silica en natuurlijke minerale oxiden – en het is recyclebaar.

De porositeit van Neolith® is zo goed als nul, daardoor is het product hygiënisch, vlekbestendig, gemakkelijk schoon te maken en ondoordringbaar voor chemicaliën. Het product is verder slijtvast, krasbestendig en hittebestendig. De kleuren – die op natuurlijke basis ontstaan zijn – veranderen niet bij blootstelling aan uv-stralen. Bovendien is het licht in gewicht en gemakkelijk aan te brengen. Dat alles maakt Neolith® geschikt voor praktisch ieder oppervlak, binnen en buiten.

 

Over TheSize

TheSize is opgericht in 2009 met het doel om materialen van een nieuwe categorie te creëren die geschikt zijn voor toepassing in de bouw, binnen en buiten: voor (werk)bladen in de keuken en badkamer, bekleding van meubilair, vloeren en wanden en gevels. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Spanje, in Castellón. In 2011 werd het merk Neolith® gelanceerd: high-end compact oppervlak met revolutionaire fysische en technische eigenschappen. Het woord ‘Neolith’ staat voor ‘nieuw steen’. Het product Neolith® combineert de beste natuurlijke materialen met state-of-the-art technologie, wat een technisch zeer hoogwaardig product oplevert.

De producten van Neolith® worden geproduceerd met de eigen sintertechnologie van het bedrijf. Daarbij worden mineralen en andere grondstoffen blootgesteld aan extreem hoge druk en temperaturen (meer dan 1200 graden Celsius/2200 graden Fahrenheit). Dat lijkt op het proces waarbij natuurlijk steen gevormd wordt, in duizenden jaren, alleen vindt het dan plaats in slechts een paar uur. Dit proces geeft het product voortreffelijke fysische en mechanische eigenschappen, zoals bijzondere compactheid en dichtheid, bestendigheid en slijtvastheid.

De collecties met de diverse stijlen zijn het resultaat van een innovatieve decoratietechniek, Neolith®’s Digital Design (NDD). Dit systeem biedt ongekende mogelijkheden voor het creëren van Neolith®-designs. Het verlegt de grenzen van wat mogelijk is in kleuren en texturen van compacte oppervlakken.

www.neolith.com

 

 

Leave A Reply