Congresprogramma Smart Homes & Intelligent Buildings compleet

0

Vicevoorzitter UNETO-VNI Claudia Reiner is één van de sprekers op Smart Homes & Intelligent Buildings. Namens de branche-organisatie neemt zij deel aan de klimaattafel ‘Gebouwde omgeving’. Inmiddels is het complete programma bekend.

Smart Homes & Intelligent Buildings gaat van start op 22 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Dan zal ook het onderwerp ‘klimaatakkoord’ aan bod komen. De energietransitie raakt direct de slimme, gebouwde omgeving en dus heeft het invloed op veel ondernemers in de branche. Van aannemer tot keukenleverancier.

Gezond wonen

Smart Homes & Intelligent Buildings belicht in vijftien sessies en vanuit verschillende invalshoeken de belofte van smart technologie voor het slimme huis of het intelligente gebouw. Het congres signaleert kansen voor de business en beantwoordt de vraag hoe je maximale toegevoegde waarde voor zowel de aanbieder als de gebruiker creëert.

Wim Pullen van het het kenniscentrum Center for People and Buildings (CfPB) stelt op Smart Homes & Intelligent Buildings de vraag of voor gezondheid wel ‘gezonde’ gebouwen nodig zijn. Hij zegt: “Gebouwen blijven echter dingen. Recent onderzoek van TU Delft en CfPB toont dat bescheidenheid past bij de suggestie dat gebouwen goed kunnen zijn voor onze gezondheid.”

Domotica en welzijn

Een andere spreker is innovatiemanager Matthieu Arendse van zorginstelling tanteLouise. Hij laat zien hoe domotica zorgt voor maximale vrijheid voor mensen met dementie. Domotica wordt ingezet voor comfort, veiligheid, activering, behandeling, sociaal contact en efficiëntie. De organisatie ziet technologie niet als ‘leuke gadget’ maar als noodzakelijke voorwaarde voor de toekomst.

Het onlangs in gebruik genomen WTC Utrecht is het eerste gebouw in Nederland met een WELL certificaat, een standaard specifiek gericht op gezondheid en welzijn van de gebruikers. Directeur Nils Bonder van adviesbureau Consult geeft voorbeelden hoe in het WTC ‘smart technology’ in dienst staat van de gezondheid van de gebruikers.

Edge Olympic is een kantoorgebouw uit 1990 dat een complete circulaire transformatie heeft ondergaan. Het is voorzien van de nieuwste high tech snufjes voor werkplezier, gebruiksgemak en gebouwbeheer. Eric van Noord, Architect de Architekten Cie, vertelt over plafondeilanden, verwarming, verkoeling, sensoren en persoonlijke instellingen voor licht en temperatuur.

Praktische informatie

Het volledige programma is te zien op sh-ib.nl. Gratis toegangstickets via de website. Het congres vindt gelijktijdig plaats met Bits, Bricks & Behaviour 2018 en is gekoppeld aan een informatiemarkt met 30 aanbieders van slimme technologie..

Leave A Reply