Consument geeft meer uit aan inrichting

0

Nederlanders tasten dieper in de buidel als het gaat om woninginrichting en huishoudelijke apparaten. Dat meldt het CBS.

Het CBS meldt dat consumenten in september 2,2% meer besteed heeft dan een jaar eerder. De groei is ook groter dan vorige maand, die was toen namelijk 1,3%.

De categorie ‘duurzame goederen’ vertoont de sterkste groei met 5,8% in een jaar tijd. Er werd met name meer besteed aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten. Hoeveel dit precies is geeft het CBS niet aan.

“Aan overige goederen, zoals energie en motorbrandstoffen, gaven consumenten 1,0 procent meer uit dan in september 2018. Aan voedings- en genotmiddelen werd evenveel besteed als een jaar eerder”, aldus de organisatie.

Consumenten vertrouwen

Tegelijkertijd meldt het CBS dat het consumentenvertrouwen  nauwelijks is veranderd. In november staat het vertrouwen op -2, een maand eerder op -1. Hiermee ligt het overigens nog wel boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (-4).

Woningen duurder

Tot slot zijn de cijfers over de woningmarkt bekend gemaakt: “Bestaande koopwoningen waren in oktober 6,1 procent duurder dan in oktober 2018. De prijsstijging is dezelfde als in september. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.”

 

Leave A Reply