Covid beïnvloedt op hoe consument bij keukenaanschaf

0

CAD-softwarespecialist Compusoft onderzocht hoe de uitbraak van corona invloed heeft op de aanschaf van keukens en badkamers. Eén ding staat als een paal boven water: hygiëne is belangrijker dan ooit.

Compusoft constateert dat er meer vraag is naar contactloze kranen, grote koelkasten met een groot vriesvak en extra opslagruimte voor voorraden. Consumenten willen voorbereid zijn op een eventuele lockdown. Fabrikant Grohe heeft bevestigd dat de vraag naar contactloze kranen sterk is toegenomen sinds de uitbraak van corona.

Hygiëne

De ontsmettende vaatwasser van Fisher & Paykel

De ontsmettende vaatwasser van Fisher & Paykel

Wat betreft hygiëne zal er meer vraag zijn naar materialen die makkelijk te reinigen zijn en apparaten die helpen bij het virusvrij houden van een woning. “Zo zijn vaatwassers met een ontsmettingsfunctie lastig te vinden, in tegenstelling tot wasmachines die wel in de professionele markt wel vaak met deze functie zijn uitgevoerd”, vertelt Compusoft. “Fisher & Paykels geïntegreerde dubbele vaatwasser is een voorbeeld van een apparaat dat wel is uitgevoerd met een onsmettingsprogramma. Die apparaat belooft de vaat van 99,9 procent van alle bacteriën te ontdoen.”

Tot slot concludeert Compusoft dat consumenten meer waarde zijn gaan hechten aan het buitenleven. Nu blijkt dat het veiliger is om elkaar buiten te ontmoeten, willen meer consumenten een buitenkeuken of uitgebreide barbecue-uitrusting.

Comments are closed.