David Chipperfield ontwerpt Moka voor Alessi

0

Na grote designers als Richard Sapper, Aldo Rossi, Michael Graves en Wiel Arets, heeft nu ook de Britse architect David Chipperfield een product ontworpen voor Alessi. De nieuwe esspreso koffiemaker van het merk is een re-design van een klassieker, de Moka-kan.

Chipperfield’s interpretatie van “Moka” is enerzijds een bijdrage aan de evolutie van industriële designs en anderzijds een eerbetoon aan Alfonso Bialetti – grootvader van Alberto Alessi – die in 1930 de Moka Express, de populaire Italiaanse espressomachine, uitvond, ontwierp en produceerde.

“How amazing that this complex and well performing object has become readable and comprehensible, a machine that needs no instructions and no invitation to be part of domestic life. What does it mean to redesign it, perhaps only to make it more of what it already is?”- David Chipperfield

Moka is herkenbaar aan de elf vlakke zijden en de platte deksel. Het kannetje is van aluminium en verkrijgbaar in drie maten: 1, 3 en 6 kopjes. De brede basis van het kannetje zorgt voor een goede warmteoverdracht en de greep is aan de bovenkant geplaatst op een manier dat het niet per ongeluk kan smelten wanneer de Moka op het fornuis staat.

Leave A Reply