De interieurtrends van 2020

0

Het einde van 2019 is in zicht, tijd om vooruit te blikken. Dit zijn de drie belangrijke interieurtrends van 2020.

Natuur in huis

Warme kleuren in combinatie met natuurlijke materialen; dat is dé woontrend van 2020. Steensoorten (bijvoorbeeld marmer of een look-a-like), hout, jute, linnen: het laat zich allemaal prima combineren met terra, zacht blauwe tinten of roze. Verffabrikanten als Flexa en BEHR Paint bevestigen dit. De laatste liet zich bijvoorbeeld inspireren door lucht, aarde, water en planten bij de samenstelling van het kleurenpalet voor volgend jaar en de trendkleur van 2020 is het veelzeggende ‘back to nature’.

Etnisch chique, een voorbeeld van VT Wonen

Etnisch chique

De hang naar natuurlijke materialen en kleuren sluit goed aan bij de etnische chique woontrend die de overhand krijgt. Deens design blijft hot, maar langzaam maar zeker zien we invloeden uit heel andere streken. Bruintinten voeren hierbij de boventoon en er wordt volop geëxperimenteerd met gedroogde bloemen en pluimen.

Maximalisme

We verzinnen het niet: als reactie op het minimalisme krijgen we volgend jaar het maximalisme. Hebben we net lekker opgeruimd a la Marie Kondo, volgend jaar mogen we weer volop shoppen. Maximalisme betekent namelijk meer, meer, méér. Felle patronen, kleuren en een bonte verzameling accessoires. Deze trend wordt overigens ook wel Wabi-Sabi genoemd, naar een Japanse interieurstijl. Puur, echt en duurzaam zijn daarbij belangrijk en het interieur mag een gezellige, spannende rommel zijn. Uiteraard wel gestyled.

Maximalisme gefotografeerd door Eigen Huis & Tuin

Leave A Reply