De keuken van een TV-chef

0

In Engeland mochten de ontwerpers van Hinged UK een keuken ontwerpen voor wel een heel speciale klant: TV-chef Rich Harris. Daar komt heel wat bij kijken.

Rich Harris

Iedere consument heeft zijn eigen specifieke wensen wanneer het aankomt op het uitkiezen van een nieuwe keuken. Maar een TV-kok heeft nog een extra wensenlijstje. Het exemplaar moet namelijk niet alleen voldoen aan de persoonlijke smaak en wensen van de kok, maar ook geschikt zijn voor televisieopnames.

De keuken moest dus enerzijds een vriendelijke ruimte zijn, die geschikt is voor het gezin en etentjes met familieleden. Anderzijds moest er een compleet camerateam in passen en moest de keuken geschikt zijn voor het geven van kookdemonstraties.

Deze wens had ook invloed op de uitstraling van de keuken. Enerzijds wilde Harris dat de keuken qua uitstraling origineel zou zijn. Anderzijds mocht de keuken tijdens opnames natuurlijk niet teveel opvallen, want er was een geschikte achtergrond voor filmactiviteiten nodig.

De keukenontwerper kwam uiteindelijk op een felblauwe keuken met een Estatuario-werkblad van Neolith, helderwitte muren en een vloer van ongelakt hout. Het kookeiland is op zo’n manier geplaatst dat er voldoende bewegingsruimte is voor de kok en zijn cameraploeg.

Leave A Reply